На Рівненщині худобу забиватимуть гуманно і під молитву (ФОТО)

Голова ОДА Віталій Коваль відвідав підприємство, яке експортуватиме м'ясо до мусульманських країн

Понад 70 млн грн інвестували в будівництво нового цеху на базі ТОВ «Халяль-Компані», що на Костопільщині. Вже восени тут планують розводити велику рогату худобу, а продукцію експортуватимуть в мусульманські країни, повідомляє Рівненська ОДА.

Наразі вже споруджено приміщення для забою великої рогатої худоби та замовлено усе необхідне обладнання.

Фото: Рівненська ОДА
Фото: Рівненська ОДА

- Загальна площа – 1 200 квадратів, запланована потужність – 10 тонн на добу.

 

Цього року плануємо закупити 50 голів нетелів абердино-ангуської породи (скороспіла м'ясна порода корів, що походить із Шотландії, - ред.)

 

Займатимемось виготовленням напівтуш, переробкою і обвалкою м’яса, вакумуванням, фасуванням та охолодженням, - розповідає керівник підприємства Сергій Марчук.

Будівництво нового цеху відвідав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. З його слів, цей інвестиційний проєкт однозначно дасть поштовх у розвитку галузі тваринництва у нашій області:

Фото: Рівненська ОДА
Фото: Рівненська ОДА

- Багаторічний спад у тваринництві потрібно докорінно змінювати. А завдяки таким підприємствам ми піднімемо статус галузі.

 

Допомогою у цьому є державні програми підтримки, серед яких 80 % відшкодування вартості закуплених племінних тварин. Також є програма щодо компенсації 50% відшкодування вартості будівництва тваринницьких об’єктів.

Фото: Рівненська ОДА
Фото: Рівненська ОДА

Довідково: «Халяль» з арабської буквально перекладається як «дозволене Аллахом». В мусульманському світі означає дозволені вчинки загалом. Щодо м’яса «халяль» визначає правила і способи забою.

Відповідно до стандартів сертифікації «халяль», тварина повинна бути здоровою, забій повинен проходити гуманним методом: одна тварина не повинна бачити, як забивають іншу, забивати повинні швидко і гостро наточеним ножем, перерізаючи шийну артерію. У цей час забійник проказує молитву «Бісмілляхи Рахмані Рахим», у перекладі з арабської «в ім'я Аллаха Милостивого і Милосердного». Також недопустимим є варварський спосіб вбивства — забій електрострумом та інші.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень