На Рівненщині чоловік виростив кавбуз: Чим корисна диво-ягода та звідки вона взялася в Україні (ФОТО)
Це гібрид кавуна і гарбуза
Для того, аби дізнатися, який смак гарбуза і кавуна разом, не обов’язково їсти обидві ягоди в одній тарілці. Достатньо лише виростити кавбуз – гібрид кавуна і гарбуза.
Урожай таких ягід збирає мешканець Рокитного Юрій Сьомін, який славиться вирощуванням екзотичних овочів, фруктів та ягід.
Відомо, що кавбуз з’явився в Україні у 1977 році. Його за допомогою препаратів нуклеїнових кислот кавуна і гарбуза одержав Анатолій Потопальський в Інституті молекулярної біології і генетики Національної академії України.
Особлива цінність кавбуза в його лікувальних властивостях, які він не втрачає навіть після термічної обробки. Готувати з кавбуза можна ті ж страви, що з кабачків або гарбуза.
Кавбуз – чемпіон серед овочів за вмістом заліза. Через наявність вітаміну Т кавбуз можна назвати найкращим гарніром до страв з яловичини та свинини.
Зі свіжого кавбуза виходять чудові салати. Кавбузи солять, маринують і навіть роблять з них варення, йдеться на сайті Inprodmash.ua.
Юрій Сьомін, який на Рівненщині вирощує кавбузи, ще не знає, які вони на смак. Однак в‘єтнамську диню, яка теж росте у нього на городі, вже спробував. Каже, що на смак непогана, запашна.
Радіо Трек: НОВИНИ