На Львівщині в інтернаті — спалах дифтерії: госпіталізували 7 осіб з симптомами

Обстежили понад 160 контактних

В одному з дитячих будинків-інтернатів Львівської області зареєстрували спалах дифтерії. Під час проведення планового профілактичного обстеження підопічних інтернату було виявлено у 7 з них ознаки початкової стадії дифтерії, повідомили у Центрі громадського здоров'я.

Усіх хворих госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

Фахівці обстежили та відібрали матеріали для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб. Також провели дезінфекцію приміщень інтернату та камерне знезараження постільних речей.

Епідеміологічне розслідування триває. 

Довідка

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Для нього характерне місцеве фібринозне запалення (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явища загальної інтоксикації з ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Уникнути тяжких наслідків дифтерії та спалаху цієї хвороби можна завдяки дотриманню Національного календаря профілактичних щеплень. 

З 1991-го по 1998 роки в Україні була епідемія дифтерії. Тоді захворіло близько 20 тисяч людей. Майже 700 осіб померло. В період з 2011-го по 2018 рік щороку фіксували від 2 до 8 випадків дифтерії. І в 2016 році в Києві було хворі 2 людини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень