На ХАЕС будуватимуть два енергоблоки. Питання погодили у Кабміні

За американською технологією АР1000

Очільник Міненерго України Герман Галущенко заявив, що до 2030 року на Хмельницькій атомній електростанції побудують два нових енергоблоки за американською технологією.

Відповідне рішення про розробку технічної документації ухвалили в Кабміні 20 січня.

- Важливий день у сфері атомної генерації. Уряд поставив крапку у співробітництві з російською стороною у сфері атомної енергетики.

 

До початку повномасштабної війни ми припинили всі договори про постачання палива з Росії, а сьогодні ми ухвалили рішення про розробку технічної документації щодо будівництва атомних блоків нового типу.

 

Це реактори EP1000 американської компанії Westinghouse. Ці блоки будуть побудовані вже за американською технологією, - каже Герман Галущенко.

Йдеться про будівництво дев'яти атомних блоків на Хмельницькій АЕС. Договір про будівництво п'яти блоків було укладено у 2021 році в США між урядом України та компанією-постачальником.

Минулого року запланована до будівництва кількість блоків зросла до дев'яти.

У наших планах є побудова двох блоків до 2030 року. Середня вартість будівництва одного блоку складає приблизно 5 мільярдів доларів, - зазначив Галущенко.

За його словами, будівництво буде здійснюватись коштом кредиту компанії Westinghouse та за кошти державного підприємства «Енергоатом».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень