«На Донбасі живуть «русские» люди»: За поширення російської пропаганди вінничанку відправили на півтора року за ґрати

Жінка поширювала російську пропаганду у забороненій соцмережі

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області визнав місцеву жительку винною у поширенні матеріалів, що виправдовують військову агресію РФ. 

У середині березня 2022 року жінка через VPN зайшла в заборонену в Україні соцмережу «Одноклассники» і вподобала фото російського військового гелікоптера КА-52 та військовослужбовця РФ із коментарем такого змісту: «Они защищают тебя и мир. Поддержим наших парней. Они это услышат!».

Завдяки алгоритму цієї соцмережі, вподобані дописи автоматично поширювалися на сторінці обвинуваченої і їх могли бачити друзі та підписники.

Жінка аналогічно підтримала, натиснувши «класс», відеозапис, що починається словами: «Приветствую друзья, потихоньку помаленьку освобождение Мариуполя продвигается к своему логическому успеху…».

Обвинувачена вподобала  зображення російського солдата, який стоїть на символіці ЗСУ та полку «Азов», що супроводжується текстом: «Христос Воскрес и пали демоны».

Обвинувачена репостила відео «Ответ подруге с той стороны». У матеріалі йдеться про те, що на Донбасі живуть «русские» люди, геноцид яких почали українці і тепер Росія вимушена їх захищати. Тому смерть українських дітей — «фигня, зато личинок бандеры меньше».

У судовому засіданні жінка вину визнала частково, але відмовилась що-небудь пояснювати, посилаючись на 63 статтю Конституції України.

Вона вважала своєю провиною тільки користування соціальною мережею «Однокласники», не засуджуючи змісту поширених нею антиукраїнських публікацій.

Суд зробив висновок, що жінка критично не оцінила свою поведінку і тому вважає, що обставини, які би помʼякшували покарання, відсутні.

Про обвинувачену відомо, що вона не працює, раніше не судима, має доньку 2006 р.н.

Суд вирішив, що умовне покарання не буде ефективним. Жінку засудили до 1 року і шести місяців обмеження волі, які вона відбуватиме у виправному центрі. 

Джерело: Судовий репортер

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень