На дні Каховського водосховища з’явилися перші паростки (ФОТО)

Поки не ясно, що це за рослини

На дні Каховського водосховища з’явилися перші паростки рослин, але зараз вони ще занадто маленькі, щоб їх ідентифікувати.

На водосховищі насправді стали проростати рослини. Минуло всього кілька тижнів, як зійшла вода, але місцями біля берегів мул всіяний проростками, дуже маленькими, які щойно-щойно з’явилися. Такі рослини досить важко ідентифікувати, тому ми продовжимо цю роботу в лабораторіях, – кажуть екоактивісти зі спільноти «Української природоохоронної групи».

Дослідники додали, що науковці дискутують щодо майбутнього екосистем водосховища. Існують припущення, що територію захоплять:

  • інвазивні види;
  • деревні види;
  • частково може відновитися степ.

На місці водосховища слід відновлювати квазіприродні (максимально наближені до природних) угруповання, – додали екоактивісти.

Зауважимо, що через підрив Каховської ГЕС оголилося понад 200 тисяч гектарів землі. Таку подію можна порівняти з раптовим відступом льодовика.

Джерело НСН Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень