«Там не они долбанули. Там наша диверсионная группа»: Стало відомо, хто підірвав Каховську ГЕС

З’ясувалося, що російські загарбники хотіли шантажувати Україну підривом дамби

Колаж Радіо Трек
Колаж Радіо Трек

Служба безпеки України перехопила розмову росіян, у якій йшлося про підрив Каховської ГЕС. З розмови стало відомо, що дамбу зруйнувала диверсійна група окупантів.

Загарбники хотіли шантажувати Україну підривом дамби, але щось пішло не за планом і вони влаштували техногенну катастрофу.

«Там не они (ред. –українська сторона) долбанули. Там наша диверсионная группа. Они хотели типа этой дамбой пугать. Пошло не по плану, а больше, чем они планировали, – каже один з російських військових.

Голова СБУ Василь Малюк щодо цього заявив:

Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов’язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів.

Нині триває розслідування за двома статтями Кримінального кодексу – ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) та ст. 441 (екоцид).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень