На ЧАЕС російські окупанти взяли у полон 169 нацгвардійців

Наразі доля українських військових невідома

ЧАЕС орки захопили у перший день війни – 24 лютого. Тоді ж вони захопили у полон 169 наших військових. Нацгвардійці охороняли об’єкт, але не допустили прямих зіткнень на станції, аби не спричинити техногенну катастрофу.

Днями окупанти втекли з території ЧАЕС, але наших військових вони прихопили з собою, повідомив інженер Валерій Семенов.

Наразі доля українських військових невідома. Де вони зараз, невідомо, але співробітники АЕС вважають, що їх вивезли до Росії.

Співробітники ЧАЕС розповіли, що постійно ходили на допити і щосили намагалися знайти пальне, щоб попередити викид радіації, – його навіть крали в окупантів. Про це повідомив начальник відділу радіаційної безпеки станції Олександр Лобада: 

- Вони хотіли знати, як керувати об'єктом. Вони хотіли отримати інформацію про всі процедури, документи та операції. Мені було страшно, тому що допити були постійними, іноді й із застосуванням сили.

 

Пізніше на АЕС приїхали спеціалісти із «Росатому».

Співробітникам ЧАЕС доводилося постійно вести переговори з окупантами і щосили намагатися їх не образити, щоб вони допустили український персонал до управління об'єктом. Валерій Семенов зауважив, коли на станцію 3 дні не подавалася електрика, він щосили намагався знайти пальне для підтримки роботи генератора – навіть крав його у російських військових.

Тому що відсутність електроенергії могла призвести до викиду радіоактивних речовин і відповідно – до трагедії для людства.

Джерело: ВВС. Російська служба

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень