Минуло 10 років: у Рівному вшановують пам’ять Василя Червонія (ФОТО)

Сьогодні

Український політик, громадсько-політичний і церковний діяч Василь Червоній загинув 4 липня 2009 року.

У зв’язку з цим сьогодні рівняни зібрались на панахиду в Свято-Покровському соборі. Про це пише «ЧаРівне».

Додамо, що Василь Червоній – нардеп ВР України чотирьох скликань, член Вищої церковної ради УПЦ КП, староста Свято-Покровського кафедрального собору Рівного, борець за незалежність України у ХХ столітті.

Він мріяв про велику європейську державу – Україну, де кожен пишатиметься, що він – українець, де понад усе цінуватимуться християнські чесноти, де моральність і чесність державних мужів стануть запорукою благополуччя й величі країни.

Першим на Рівненщині він підняв синьо-жовтий прапор – і символічно, що сталося це на полі Берестецької битви – місці козацької слави. З ним його однодумці вчилися не боятися співати заборонений Гімн України, вертали із забуття стрілецькі й повстанські пісні як скарбницю українського духу. Він повернув вишиванці статус національної святині. Саме Василь Червоній споруджував пам’ятники українським героям-повстанцям, аби нагадати українцям про їхнє славне минуле.

Він навертав людей до Українського Храму, відігравши велику роль у створенні єпархій Української православної церкви Київського патріархату й будував кафедральний собор – окрасу Рівного («Просвітянське століття»).

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень