Можуть вимерти сотні курей: На Рівненщині у лебедів зафіксували випадок пташиного грипу

Їхні тіла знищили

На Рівненщині зафіксували випадок пташиного грипу. Вірус виявили у лебедів, тіла яких знайшла мешканка Корнинської тергромади. Ветеринари провели обхід прилеглих вулиць, але скарг від мешканців про загибель чи хворобливість свійської птиці не було. Загиблих птахів знищили, а у низці навколишніх сіл оголосили карантин, повідомляє Корнинська сільрада.

Обмеження триватимуть близько трьох тижнів. Протягом цього часу за птицею як на фермах, так і в особистих господарствах наглядатимуть фахівці. Також під забороною буде переміщення пернатих, торгівля продуктами птахівництва, ярмарки тощо.

Фахівці зауважують, що цей вірус уражає не лише птахів, а й деякі види ссавців і навіть людей. Тож громадян закликають строго дотримуватись заходів безпеки при контакті з птахами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень