МОЗ знає, як звести до нуля зараження коронавірусом в Україні (ВІДЕО)

А також назвали умову, за якої медична система країни не витримає навантаження

Введення тотального локдауну розірве ланцюг передачі COVID-19. Саме це й зведе рівень захворюваності до нуля, вважає міністр охорони здоров'я Максим Степанов.  

Проте, на його переконання, варто зважати й на економічну складову.

З точки зору епідеміології введення жорсткого карантину і розірвання повністю ланцюгу передачі хвороби, тобто зведення практично до нуля контактування між людьми, це найкращий спосіб, з точки зору епідеміології, зменшення захворюваності на COVID-19, ну практично його можна звести до нуля, - каже Максим Степанов.

Передумовами  для введення локдауну є епідситуація та навантаження на медичну систему. Особливе занепокоєння у МОЗ викликає період новорічних свят, коли люди звикли збиратися великими компаніями.

Проте наразі ввести локдаун можуть тільки у разі, якщо медична система не витримає навантаження. 

Ми орієнтуємося на єдину річ — здатність медичної системи надавати медичну допомогу. У нас на сьогодні заповнено 50% ліжок у лікарнях в цілому по країні. У деяких регіонах понад 60% — Чернігівська область та ін. Але водночас підстав вводити локдаун завтра, бо не витримає медична система, у нас на сьогодні немає, - зазначив Степанов.

За словами міністра, медична система «ляже» за умови заповненості ліжок на 75%.

Загроза колапсу медичної системи може бути, якщо понад 75% заповнених ліжок. І такі речі ми можемо побачити, якщо кількість хворих буде наближатися до цифри 25-30 тис. хворих на добу. У такому випадку це буде загроза колапсу медичної системи, - повідомив міністр.

За матеріалами РБК Україна

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень