Повний локдаун ім. Авакова можуть ввести в Україні – вже, або на період Нового року та Різдва? (3 ФОТО)

«Три-чотири тижні» (с)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступає за введення радикального локдауну в Україні, як мінімум, на три-чотири тижні. Про це він сказав в ефірі телеканалу Україна 24, повідомляє gazeta.ua.

Фактично, ініціатива міністра може вилитися у цілий місяць жорсткого нокдауну. Щоправда, Аваков закликає при цьому вирішити й питання з компенсаціями для бізнесу

Цитата:

«Моя особиста точка зору – необхідно вводити локдаун якнайшвидше тривалістю три або чотири тижні. Йдеться про системні і великі ризики для здоров'я наших людей.


Потрібно негайно ввести локдаун, перервати ланцюжок інфекції і піти від ситуації, коли у нас понад 200 смертей щодня».

[media=206922]Як стверджує міністр, Україні не підходить італійський варіант локдауну, де жорсткі обмеження вводилися лише в певних регіонах – залежно від конкретних показників:

«У нас немає ситуації, щоб десь було добре, а десь погано. У нас всюди ситуація приблизно однаково негативна.


Я вважаю, що коли заповненість лікарень 70% – це межа катастрофи. Коли медична система завалиться – буде пізно реагувати. Тому реагувати потрібно прямо зараз. Державі важко.


Бюджет у катастрофічному стані, але і ризики такі, що зараз потрібно приймати серйозні рішення. Моя точка зору – за радикальний локдаун негайно, не менше трьох тижнів».

Аваков сподівається, що Україна вийде з такого локдауну в гарному настрої і з хорошими показниками ще – до Різдва.

Однак, тоді цей локдаун потрібно вводити вже буквально з наступного тижня.

Натомість на форумах і в соцмережах багато коментаторів вважає, що для урядовців найпростіше ввести нокдаун саме у період Новорічно-Різдвяних, коли люди й так чи інакше не надто ходитимуть на роботу.

Вертепники м. Рівне

За такого сценарію жорстокі карантинні обмеження в нас введуть десь приблизно на період від Католицького до Православного Різдва.

Або ще навіть від Миколая чи й з середини грудня.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень