МОЗ затвердив для Рівненщини спроможну мережу закладів охорони здоров’я. Понад два десятки інших можуть закрити

Це називають оптимізацією задля задоволення потреб населення у всіх видах медичної допомоги належної якості

У Міністерстві охорони здоров’я затвердили спроможну мережу закладів охорони здоров’я Рівненської області.

В області буде діяти 7 надкластерних закладів, стільки ж кластерних та 15 загальних. Кожен заклад охорони здоров’я матиме визначені функції. Базові послуги надаватимуть у загальних лікарнях, якомога ближче до пацієнта, а високоспеціалізовані чи вузькопрофільні – у кластерних і надкластерних.

 

План розвитку госпітального округу був розроблений Рівненською ОВА, узгоджений із робочою групою, погоджений у профільних комісіях облради, проєкт затвердив голова обласної військової адміністрації, - каже заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

Таким чином, Рівненська область матиме один госпітальний округ із чотирма госпітальними кластерами – Рівненський, Дубенський, Сарненський та Вараський райони. Лікарні в області будуть поділятися на надкластерні, кластерні та звичайні.

При цьому 23 заклади охорони здоров’я опинилися поза мережею. Це заклади які мають невелику кількість ліжок і у перспективі їх актуальність можуть переглянути.

Надкластерні лікарні – це рівень високоспеціалізованої медичної допомоги. До переліку надкластерних увійшли 7 закладів області: з дитячого профілю – Рівненська обласна дитяча лікарня, з дорослого – Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка.

Надкластерними також вважаються спеціалізовані медичні заклади: перинатальний центр, протипухлинний центр, фтизіопульмоногічний медичний центр, Острозька обласна психіатрична лікарня та обласний госпіталь ветеранів війни.

Кластерні лікарні забезпечать надання більшості медичних послуг – від педіатрії до хірургічних втручань.

Погоджено 7 кластерних закладів: центральна міська лікарня Рівного, Березнівська ЦМЛ, Острозька багатопрофільна лікарня», Костопільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, Сарненська ЦРЛ, Вараська багатопрофільна лікарня, Дубенська міська лікарня.

Лікарні загального рівня мають стати осередками надання допомоги на базовому рівні та за потреби перенаправляти жителів за маршрутами пацієнта далі на кластерний або на надкластерний рівень.

Затвердили 15 загальних лікарень:

  1. Гощанська багатопрофільна лікарня,
  2. Здолбунівська ЦМЛ,
  3. Корецька міська лікарня,
  4. Клеванська лікарня ім. Михайла Вервеги,
  5. міська лікарня №2 Рівного,
  6. міська дитяча лікарня Рівного,
  7. обласний центр психічного здоров’я населення,
  8. Рокитнівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування,
  9. обласна психіатрична лікарня с. Орлівка,
  10. Дубровицька міська лікарня,
  11. Володимирецька багатопрофільна лікарня,
  12. Зарічненська багатопрофільна лікарня,
  13. ДемидівськаЦРЛ,
  14. Млинівська ЦРЛ,
  15. Радивилівська ЦМЛ.

До спроможної мережі також увійшло 38 закладів первинної медичної допомоги, Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Більше про те, що таке кластерні й надкластерні заклади, ми говорили з директором департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення Олегом Вівсянником у студії Радіо Трек.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень