Борцям з поширенням COVID-19 доплатили не ті 300%? Міністр шокований

Доплатили за наказом від 2003-го року

Численні скарги на невиплату 300% надбавки медикам надходять в Мінохорони здоров’я.

Про це заявив голова відомства Максим Степанов. Напередодні він провів нараду з профільними чиновниками з регіонів.

Міністра шокувало, що доплату медикам переказали не в повному обсязі, а за відпрацьований час. Водночас, очільник медицини Рівненщини Олег Вівсянник каже, що з медпрацівниками за березень розрахувалися повністю:

Відповідно до розрахунків, поданих керівниками лікувально-профілактичних закладів, розрахунок за березень місяць проведено з усіма медичними працівниками.

А от щодо розмірів доплати ситуація така. За словами Олега Вівсянника, при нарахуванні вони керуються новим наказом МОЗу. У ньому є посилання на наказ Мінсоцполітики ще з далекого 2003 року. А згідно з ним, надбавку нараховують за відпрацьований час. Тож медпрацівникам додали до зарплати 300% від грошей, отриманих за відпрацьовані зміни вже під час пандемії.   

Подаємо пряму мову Олега Вівсянника. Найважливіший абзац виділений нижче жирним текстом:

Наказ Міністерства охорони здоров'я від 2 квітня 2012 року номер 768 пункт 1:

Здійснюється доплата в розмірі трьох окладів тарифних ставок за березень 2020 року. В даному наказі є посилання на наказ Міністерства праці та соціальної політики від 2 червня 2003 року номер 145 в якому у пункті Б було написано:

Працівникам науково-дослідних інститутів  навчальних закладів які мають науковий ступінь та безпосередньо зайняті на роботах в епідемічному вогнищі з ліквідації захворювань серед людей на особливо небезпечні і небезпечні інфекційні хвороби здійснюється доплата до заробітної плати в розмірі трьох посадових окладів без врахування доплат і надбавок, що встановлені для відповідних працівників пропорційно відпрацьованого часу.

Хочу чітко зазначити, що зараз наші працівники і медичні працівники, які працюють в лікарнях першої медичної допомоги працюють позмінно, тобто зміни складають 12, 24 години, а потім ідуть на самоізоляцію і перебувають у так званому вахтовому методі роботи.

Власне за відпрацьований час з пацієнтами і нараховуються відсотки - надбавка в розмірі 300%, спираючись на нормативні документи відповідно до відпрацьованого часу, тобто за зміну, а зміна може тривати 6/12/24 години.

Вочевидь, Степанов говорив саме про такі пояснення у цьому коментарі:

Я був шокований тим, що вони почали розповідати. 

 

Вони почали шукати якісь коми: «А там ми врахували по такій постанові, а там – по такому наказу Міністерства мінсоцполітики", і далі ще набір відмовок, чому вони не перерахували в повному обсязі, а чому вони порахували за відпрацьований час», – обурився Степанов. Джерело: Українська правда.

Нагадаємо, що за словами міністра медики мали отримати доплати – 300% від окладу за березень.

Відповідальність поклали на органи місцевого самоврядування. Як говорив мер Києва Володимир Кличко, молодшому медперсоналу, який працює за мінімалку доведеться доплатити понад 11 тисяч гривень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень