МОЗ ухвалив революційне рішення щодо роботи аптек в Україні

Тепер буде як у Європі та США  

В Україні дозволять робити щеплення в аптеці, одразу після купівлі вакцини. Днями Кабінет Міністрів затвердив постанову №213. Це зробить доступ до вакцинації швидшим і простішим.

Аптека, яка отримала ліцензію на медичну практику, одразу після продажу вакцини зможе зробити щеплення. Для цього вона повинна забезпечити наявність потрібного обладнання та інструментів, проходження фармацевтами навчання щодо безпеки вакцин, правил організації й техніки проведення щеплень, надання домедичної допомоги за невідкладних станів, — йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Процедуру отримання ліцензії на медичну практику для аптек буде спрощеною, як і вимоги, якщо ліцензія передбачає виключно проведення вакцинації.

Це рішення МОЗу набуде чинності через три місяці після опублікування. В цей період верифікують перелік аптек, які виявлять бажання отримати ліцензію та проводити вакцинацію.

Вакцинувати проти сезонного грипу вони зможуть уже наступного епідсезону 2024/25 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень