«Московія, а не Російська Федерація»: депутати облради вимагають перейменувати сусідню державу (ВІДЕО)

Звернення до уряду ініціював голова облради Сергій Кондрачук

Змінити офіційну назву держави «Російська Федерація» на «Московія» вимагають у президента та парламенту депутати Рівненської обласної ради. Звернення ініціював голова облради Сергій Кондрачук, документ підтримав його 41 депутат.

Депутати Рівненської обласної ради звертаються до Президента України та ВРУ з вимогою відновити історичну справедливість та на всіх рівнях (державному, дипломатичному, офіційно-діловому та ін.) замість назви «Російська Федерація» чи «Росія» використовувати історичну назву - Московія, а громадян цієї держави називати москвинами.

Вигадана московськими «великодержавниками» концепція про одвічну «єдність» і «кровний зв'язок» з північним сусідом лягли в основу агресивної сусідської ідеології і, як наслідок, окупації частини української території.

 

Тому на тридцятому році відновлення незалежності України маємо нарешті припинити перебування в полоні чужих лжетеорій, - йдеться у тексті звернення.

Як зазначається, можливе твердження, що назва «Московія» може не відповідати міжнародній назві держави, спростовується офіційною українською назвою держави Bundesrepublik Deutschland - Федеративна республіка Німеччина. При цьому найбільш поширеною міжнародною назвою цієї держави є «Германія» та її мовні форми.

Переконані, відновлення історичної справедливості, повернення північному сусідові його справжньої назви матиме суттєвий вплив на суспільно-політичні процеси в Україні, на сам розвиток української держави, - йдеться у зверненні.

Сергій Кондрачук переконаний, що вже через 5-7 років Росія в Україні називатиметься Московією – незалежно від звернення депутатів Рівненської обласної ради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень