Молодь все частіше страждає через високий тиск. Лікарі пояснюють, чому так сталося

Первинну гіпертонію фіксують у людей, яким немає й 40 років

Гіпертонія, а саме зниження її граничної вікової межі, є певною мірою проблемою сучасної медицини. Раніше у людей до 40 років, у яких фіксували високий тиск, йшлося про вторинну гіпертонію. Тобто, вона була наслідком іншого захворювання. Наприклад, до високого тиску могли призвести патології нирок і надниркових залоз, проблеми зі щитоподібною залозою або вовчанка. Тож молодь перевіряли насамперед на наявність цих проблем.

Сьогодні ж лікарі частіше виявляють у людей до 40 років первинну гіпертонію. Кардіологи навіть сходяться на думці, що через масштаби проблеми це можна назвати епідемією.

Первинна гіпертонія передбачає довічне вживання ліків, щоб тримати тиск під контролем, — пояснюють лікарі.

 

Чому гіпертонія трапляється у молодих людей

Факторів багато. Серед найпоширеніших - малорухливий спосіб життя, надмірна вага і шкідлива їжа. І більшість проблем починаються вже в дитинстві – з надмірної ваги в юному віці. Через неправильний спосіб життя гіпертонія проявляється дуже і дуже рано.

Це можна змінити, якщо почати здорове харчування й зробити щоденною звичкою помірне фізичне навантаження.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень