Могили повстанців прибиратиме молодь на Рівненщині (ФОТО)

Робитиме це в межах всеукраїнського історично-пошукового табору «Повстанські ночі»

Табір відбудеться з 10 по 14 липня. Організовують табір громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила», Міністерство та обласне управління молоді та спорту, й Агенція активного відпочинку «Світовир».

Голова «Фонду молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук розповів, що про могили повстанців у лісах біля населених пунктів не знають і не доглядають.

Ми хочемо, щоб люди знали, що в них поруч є таке. І ми ці всі місця, які пов’язані з національно-визвольними змаганнями, заносимо у навігатор. І потім, якщо навіть воно десь щось зникне, то можна буде знайти. І ми ставимо на тих місцях інформаційні таблички.

За словами Юрія Ткачука, учасники табору здолають маршрут з селища Оржів Рівненського району до села Звіздівка Костопільського із заїздом в урочище Гутвин, де колись був штаб УПА-Північ. І впорядкують близько десятка могил.  

Крім роботи, у них буде ще й  відпочинок –

сплав річкою на катамаранах, майстер-класи, пейнтбол.

До участі в таборі запрошують молодь з усієї України і навіть тих, кому після 35 років. Загалом планують набрати 55 осіб. Вже є 47 охочих. Записатися на участь можна на сторінці «Фонду «Крила» у Фейсбуці.

Всі напрацювання табору видадуть у книжці-путівнику, який роздадуть у навчальних закладах.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень