Рівняни згадують, як відзначали 700-річчя міста (РЕТРО ФОТО)

Це було у 1983 році

У зв’язку  з реконструкцією стадіону «Авангард», рівнянин Анатолій Биков віднайшов у своїх архівах фото, датоване вереснем 1983 року, присвячене наймасштабнішому святкуванням у місті – 700 років Рівне.

Анатолій зазначає, що багато молоді навіть і не знають, які великі дійства відбувалися на стадіоні.

А вже у  спільноті Ровно/Рівне ми віднайшли цілий альбом присвячений ювілею 700 років Рівне. Альбом створив і автор самих фото, рівнянин Юрій Тичинін.

Урочистості вочевидь відбувалися у всьому місті, проте в альбомі викладені світлина саме на стадіоні «Авангард» та на мототреці.  

У коментарях до альбому рівняни пригадують, як готувалися до цього дійства:

 Alex Sancho А у меня батя был в афгане мама дома с младшим братом осталась а мы выдвинулись целым двором дос233.первая моя самостоятельная прогулка.4класс

 

Андрій Павлов І я там був. Танцювали під "Дадим шар земной детям..."

 

Сергій Кальмук Це мій перший раз в перший клас так святкували!

 

Олена Додчук я танцювала "Синенький скромный платочек". я не можу себе впізнати) впізнаю всіх своїх дівчат по іменам, а свого місця не пам'ятаю) нам спочатку видали дуууже круті спортивні костюми, а потім вирішили раз ми гімнастки - значить бути нам в купальниках і той платочєк ми ізвлєкалі льогким двіженієм руки з тугих рукавів)

Анютка Шкуропинская И я должна была танцевать на этом празднике, там где девочки с мячами, но подралась с мальчишками в игре "войнушка" и разбила ногу, мне не разрешили, так как на колене была огромная рана.... для меня это было сильным разочарованием, ведь готовились к этому выступлению... после этого бросила этот ансамбль и перешла в другой. Шрам на колене до сих пор, как напоминание про разочарование и папины слова : "В драке надо бить так, что бы противник уже не встал, или убегать так, что бы не догнал!"

 

Wadym Melnyk Я там в оркестрі грав.Пам'ятаю,цілий місяць в школі прогуляв,репетиції.

 


Віктор Правдивий І я приймав участь :) Нас (школярів) одягали в якісь червоні гусарські костюми і видали піонерські горни. Ми ходили колонами та робили вигляд, що дуєм в горн. Саме свято було цікаве, проте пам"ятаю, як репетиції задовбували. Мабуть місяць майже щодня після школи ходили на тренування...

 

Оксана Шнайдер Мої однокласниці через підготовку до цього дійства пропустили кілька тижнів навчання, мені не пощастило вибирали дівчат невеликого зросту.

До слова, уже тоді у 1983 році міським головою був Віктор Чайка. У 1981 році він став головою виконкому міської Ради народних депутатів.

Цікавий міні-фільм про святкування цієї річниці ще у 2013 році зробив журналіст UA:Рівне Олексій Бухало. Представляючи відео, Олексій пише:

18 вересня 1983 року на стадіоні «Авангард» зібралася фантастична кількість людей, як для Рівного. Одні переконували інших: життя радянських громадян щасливе та прекрасне. «Інші» у відповідь аплодували та посміхалися, адже з дитинства були впевнені, - порожні полиці магазинів та дефіцит товарів народного вжитку -- не головне в житті. Ці люди святкували 700-річний ювілей Рівного.

Також до тієї дати український кінорежисер Мамедов Хаджи-Мурат Миколайович також підготував фільм «Ровно 700». В анотації до стрічки, яку підготувати до речі не у 1983 а на рік раніше, йдеться:

Фільм, присвячений 700-річчю м. Ровно, його минулому та сьогоденню. Показані:

  • Ровенське виробниче об’єднання “Азот” ім. 50-річчя СРСР,
  • Ровенський завод тракторних запасних частин,
  • Ровенський завод високовольтної апаратури,
  • Український інститут інженерів водного господарства.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень