Мобілізація в Україні: поважні причини, які дозволяють НЕ являтися до ТЦК

Їх всього 3

Мобілізація в Україні триває і військовозобов'язаним чоловікам від 18 до 60 років продовжують вручати повістки. Цей документ зобов'язує їх обов'язково з'явитись у військкомат.

Однак, існують поважні причини, через які призовник може не з'явитися до ТЦК. Їх всього 3. Вони регулюються ухвалою Кабміну від 28.07.2010 р. №673.

Детальніше про них розповів адвокат Роман Сімутін. 

Три поважні причини неявки до ТЦК

  • Хвороба, яка не дозволяє самостійно рухатися;
  • Необхідність догляду за хворою дружиною, чоловіком, дитиною, своїми батьками або дружини/дружина (ці особи повинні проживати разом із військовозобов'язаним, також не повинно бути близьких родичів, які могли б взяти на себе догляд);
  • Відкрите кримінальне провадження, застосування адміністративного стягнення або кримінального покарання щодо військовозобов'язаного або резервіста.

Правозахисник вважає, що цим переліком Кабмін «ускладнює людям життя».

- Вважаю, що обмежуючи вичерпний перелік лише трьома випадками, Кабмін свідомо ускладнює людям життя. Адже що, як ви, наприклад, не прибули до ТЦК, бо в дорозі зламався автобус?

 

Або ви стали учасником ДТП чи свідком і залишилися для проведення слідчих дій? А якщо помер хтось із рідних і т. п. – то невже це не може бути визнано поважною причиною?

 

Тож не ведіться на вичерпний перелік від Кабміну, а оцінюйте випадки виходячи з обставин, - написав Роман.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень