Мобілізація на росії – геть не «часткова». Треба вміти читати документи (ФОТО)

Наприклад, в указі є секретний пункт і військкомати зважатимуть саме на документи, а не на слова путіна

Сьогодні вранці стало відомо, що на болотах росії оголосили «часткову мобілізацію». Згідно з текстом документа, який опублікували росЗМІ, заклик до армії рф не буде обмежений, як це обіцяв «фюрер».

Головна проблема чоловіків призовного віку на росії тепер — не потрапити до списку тих, кому вручать повістку про війну в Україну.

На нюанси путінського указу звернули увагу російський політик Дмитро Гудков та співголова української партії «Демократична Сокира» Юрій Гудименко. Вони зауважили, що заявлене путіним помітно відрізняється від офіційно представленої версії документа.

Проблема у тому, що в тексті указу, окрім слів «часткова мобілізація», немає жодних обмежень. Єдиний виняток — співробітники російського оборонно-промислового комплексу, і то лише з відстрочкою на період роботи.

Як зауважив Гудков, «спершу заберуть тих, хто вміє стріляти, до 35 років. Потім усіх інших».

Як ми вже згадували, згоден із тим, що призов до армії для росіян не буде частковим, і українець Юрій Гудименко, який раніше отримав поранення на фронті.

— Все те, що говорив путін, щоб заспокоїти росіян, є лише словами на відео, — зауважує він. — У документі — жодних обмежень, крім віку, стану здоров’я та вироку суду. А що важливіше для військкоматів — відосик чи офіційний указ — зрозуміти неважко.

У тому, що указ про «часткову мобілізацію» насправді не передбачає такої, можете переконатися і ви, ознайомившись із його повним текстом

До речі, користувачі соцмереж уже запримітили у тексті указу секретний пункт

Що саме він означає – наразі невідомо.

Оновлено о 15:45. Як стало відомо згодом, у цьому пункті, найімовірніше, йдеться про кількість призовників. Про це заявляють росЗМІ (пропагандистське видання ТАРС і рос. медіа Meduza).

Додамо, що як зауважив сьогодні вранці Шойгу, ідеться про 300 тис. призовників. 

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень