Мобілізація 2022: що повинні перевіряти під час медобстеження призовника

Куди відправлять з виявленими проблемами

В Україні триває загальна мобілізація чоловіків та військовозобов'язаних жінок. Перед прийняттям рішення щодо придатності призовника до військової служби він має пройти обов'язкове медичне обстеження. Військово-лікарська комісія (ВЛК) на підставі своїх висновків вирішує, чи може людина йти на військову службу, або вона потребує додаткового обстеження та лікування.

Видання apostrophe зібрало інформацію про те, які обстеження мають пройти призовники на медкомісії, і що буде з тими, в кого виявлять недуги.

Під час проходження військово-лікарської комісії військовозобов'язані українці мають пройти таких спеціалістів:

  • хірурга,
  • терапевта,
  • невропатолога,
  • психіатра,
  • окуліста,
  • оториноларинголога.

Якщо під час огляду виявиться, що призовник потребує додаткового огляду, його можуть віправити на обстеження і до інших фахівців.

Що мають пройти військовозобов'язані перед проходженням ВЛК

  • рентген (флюорографію) органів грудної клітини;
  • здати загальний аналіз крові. При цьому, крім стандартних лабораторних показників крові, визначають її групу, а також резус-фактор, якщо вони не зазначені у військовому квитку;
  • ЕКГ (електрокардіограму);
  • здати аналіз сечі;
  • громадянам старше 40 років ще потрібно обов'язково виміряти внутрішньоочний тиск, а також провести аналіз крові на цукор.

До початку огляду ВЛК на кожного призовника має бути зроблено запит у психоневрологічний, протитуберкульозний, шкірно-венеричний та наркологічний диспансери.

Якщо мобілізують інваліда, то на нього мають бути дані соціальних органів, а також має бути його медична картка із результатами всіх діагнозів та медичних спостережень.

Якщо на підставі цих медичних документів, а також на підставі особистого огляду фахівцями, медики ВЛК все-таки не можуть зробити висновку щодо придатність призовника до військової служби, його направляють на більш ретельне обстеження до лікувального закладу.

Рішення ВЛК, з якими призовники не згодні, можуть оскаржити у суді чи ЦВЛК (Центральній ВВК).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень