Cкандал між Грузією та Україною через Саакашвілі: відкликають посла (ФОТО)

«Неприйнятний крок» (с)

Можливе призначення Саакашвілі викликало дипломатичний скандал між Грузією та Україною. Нагадаємо, Зеленський пропонує Саакашвілі посаду віцепрем'єр-міністра.

Грузія розцінює такі дії як виклик.

Про це повідомляє «Апостроф» з посиланням на грузинський телеканал Mtavari Arkhi.

Грузія вирішила навіть відкликати свого посла з України, аби продемонструвати всю глибину свого занепокоєння.

Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе

Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе впевнений, що подібна кадрова ротація за участю Саакашвілі може бути розцінена Грузією виключно як «недружній та неприйнятний крок».

«Ви знаєте, що Міхеіла Саакашвілі визнано Грузинською державою, грузинським правосуддям винним і оголошено в міжнародний розшук.


Свого часу було звернення до української сторони про затримання і передачу Міхеіла Саакашвілі в Грузії, і було передано матеріали порушених кримінальних справ...», - зазначив він в коментарі «Інтерфаксу».

7 листопада 2019 року Посол вручив вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському

Крім того, він нагадав, що Саакашвілі неодноразово закликав повалити легітимно обраний уряд Грузії насильницьким шляхом.

«На тлі всього викладеного можливе призначення пана Саакашвілі з великою ймовірністю буде сприйнято в Тбілісі, як недружній і неприйнятний крок з боку стратегічного партнера (України – ред.)», - додав посол.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень