У центрі Рівного танцювали лезгінку (ВІДЕО)

Грузини відзначали національне свято

День незалежності Грузії сьогодні, 26-го травня, відзначили у Рівному на майдані Незалежності. Зібралося кілька десятків чоловік: здебільшого грузинські студенти, які приїхали в Рівне за обміном.

Щороку вони приїжджають в університет МЕГУ здавати сесію. Сьогодні з нагоди їхнього національного свята Центр Україно-Грузинської дружби у Рівному вирішив організувати для них урочистості в центрі міста.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку було близько 20 людей, адже грузинська діаспора в Рівному досить мала, розповідає керівник центру Україно-Грузинської Дружби «Сакартвело» Руслан Толордава:

В грузинів у Рівному невелика діаспора. Це може бути близько 10-ти грузинів вище середнього віку. Хтось поїхав у Грузію, хтось в Європу. Якби не студенти, то грузинів взагалі було б мало.

В рамках відзначення свого Дня незалежності, стояли гуртом під музичний супровід молодих рівненських артистів.

 

Присутні на заході українські студенти привітали своїх закордонних товаришів грузинською мовою, а грузини вивчили українські вітання. Ректор грузинів навіть станцював лезгінку.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень