«Мівіна», «Чернігівське» та «Coca-Cola» – всьо? Куди зникли популярні бренди

Та чи повернуться вони на прилавки

Через повномасштабну війну росії в Україні на окупованих територіях залишилось багато виробників. Деякі повністю чи частково втратили потужності. 

З українських магазинів зникли деякі популярні бренди, такі як «Чумак», «Чернігівське», «Сандора», «Мівіна», Coca-Cola тощо.

Зупинка потужностей «Артемсолі», що у Соледарі на Донеччині, спричинила тимчасовий дефіцит солі в країні, який ми спостерігали останніми тижнями. 

Як повідомляє Асоціація рітейлерів України (RAU), у декого з них знищена логістика, хтось втратив склади постачальників-імпортерів.

Як результат, маємо призупинку виробництва, вихід з ладу потужностей тощо. 

Серед зниклих - багато відомих брендів

Зокрема, на прилавках зараз не знайти:

  • «Чумак» - соуси вироблялися в Каховці на Херсонщині, що зараз тимчасово окупована;
  • «Сандора» - напої та снеки Sandora, Садочок, Pepsi, 7UP, Mirinda, Mountain Dew, Lipton Ice Tea, Хрусteam, Lay's. Їх виготовляли в Миколаївській області – територія виробництва теж тимчасово окупована;
  • Coca-Cola; це власне Coca Cola, Sprite, Fanta, Schweppes, Burn, Bonaqua, Добрий, Rich. Їх виготовляли на Київщині у с. Велика Димерка, виробництво зазнало ушкоджень через обстріли, але вже відновлюється;
  • «Мівіна» – локшина, соуси, спеції; їх виготовляли у Харкові, зараз виробництво призупинено;
  • AB InBev EFES - пиво Чернігівське, Рогань, Янтар, Staropramen, Stella Artois, імпорт: Bud, Corona Extra, Stella Artois, Hoegaarden, Leffe. Всі ці марки пива варили в Чернігові, Харкові, та Миколаєві – через обстріли виробництво призупинили.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень