Міська влада закликала боротися з борщівником у Рівному. Кому дзвонити?

Крім того, небезпечна ще й амброзія полинолиста

Рівнян закликають боротися із борщівником Сосновського.

Керівників підприємств та установ усіх форм власності, власників земельних ділянок і голів ОСББ просять провести обстеження та вжити заходів щодо знищення небезпечної рослини, повідомляє міське управління економіки Рівного.

Крім того, до адвентивних рослин, які змінюють структуру природних екосистем та негативно впливають на довкілля і здоров’я людей, відноситься ще й амброзія полинолиста.

Амброзія полинолиста - отруйна та висушує грунти
Амброзія полинолиста - отруйна та висушує грунти

Так, борщівник щоразу варто систематично скошувати до періоду цвітіння (не пізніше 2-3 тижнів після першого скошування), підрізувати корені на глибині до 5-10 сантиметрів, хімічна обробка пестицидами.

При виявленні борщівника просять звертатися до Рівненського тресту зеленого господарства за номером (0362)65-38-31.

Спеціалізована бригада виїде на локацію та ліквідує небезпечну рослину. Нагадаємо, що сік борщівника загрожує сильними опіками.

Тож, якщо хочете самостійно ліквідувати борщівник, обов’язково робіть це у гумових рукавичках, чоботах, щільному одязі та захистіть обличчя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень