Міська рада не підтримала рішення проти скандальних кіосків біля «Сільпо» у Рівному

Будуть розбиратися по-іншому

У Рівному відбулася позачергова сесія міської ради, але депутати не проголосували проти забудови у сквері на Київській біля «Сільпо».

Це такий собі мінібазарчик, який стоятиме біля доріжки, що веде до супермаркету. Тепер там спиляли дерева, а замість газону залили бетон під кіоски. 

Позачергове засідання сесії скликали за ініціативою групи депутатів, які вбачають у спорудженні кіосків незаконні дії. Проєкт рішення, за який голосували, отримав таке ім`я: 

«Про зобов’язання Управління містобудування та архітектури вик

онавчого комітету Рівненської міської ради анулювати паспорти прив’язки групи стаціонарних тимчасових споруд від 14.01.2021 № 01-ТС/1 та № 01-ТС/2 на вул. Київській (біля супермаркету «Сільпо»)».

Автор проєкту рішення депутат Святослав Клічук вважає, що при будівництві кіосків порушенні будівельні норми, адже кіоски стоять за пів метра від дороги та заважають огляду, що створює небезпеку потрапити водіям під колеса.

Крім того, йдеться про встановлення тимчасових споруд, а забудовник уже залив там бетонний фундамент.

Сам проєкт рішення пропонує скасувати паспорти прив`язки, адже конструкції не спорудили протягом шести місяців після видачі документів, порушивши цим порядок вважає депутат.

Представників профільних управлінь викликали на доповідь. Кажуть, що дозволів на будівництво у своїх архівах не виявили.

Водночас представники забудовника запевняють у протилежному - мають усі документи й сам фундамент такий, що його, начебто, можна легко прибрати з місця разом із тим мінібазарчиком. 

Із 22 зареєстрованих депутатів, за скасування дозволів проголосували 20, чого не вистачило для ухвалення рішення. Проти скасування виступив головний архітектор міста, який вважає такий підхід міськради незаконним. Крім того, скасування договорів не дасть результату, вважає головний архітектор міста Дмитро Котляров: 

Усе треба робити в законний спосіб. Прийняття цього рішення лише викличе сумніви та виведе нас з законного поля. Це буде означати, що потім в суді це буде дуже легко оскаржити. Таких рішень ціла купа.

 

Тож в міській раді бачать вихід із ситуації у відкритті кримінального провадження й розв'язання проблеми у суді. Крім того, за дорученням керівництва міста, в управліннях проведуть службове розслідування, аби з`ясувати, хто та чому видав дозволи на встановлення кіосків у сквері. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень