Міносвіти змінює 12-бальну систему оцінювання

Кого торкнуться зміни?

Наразі йдеться про учнів початкової школи, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Міністерство освіти і науки.

Тут затвердили методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Однією з ключових змін в оцінюванні є підхід до вираження оцінки.

 

На заміну узагальненій бальній оцінці навчальних досягнень учнів з предмета/курсу запропоновано використовувати ВЕРБАЛЬНУ оцінку окремих результатів навчання учня/учениці з предмета вивчення.

На думку МОН, вербальну і рівневу оцінку можна виражати як усно, так і письмово.

Рівень результату навчання рекомендовано визначати з урахуванням динаміки його досягнення та позначати буквами – «початковий» (П), «середній» (С), «достатній» (Д), «високий» (В).

Вочевидь, оцінки учням 1-4 класів не ставитимуть взагалі, а їхній рівень знать позначатимуть буквами, і то лише починаючи з 3 класу:

Результати оцінювання особистісних надбань учнів у 1-4 класах рекомендовано виражати вербальною оцінкою, об’єктивних результатів навчання у 1-2 класах – вербальною оцінкою, у 3-4 класах – або вербальною, або рівневою оцінкою за вибором закладу.

Рекомендації МОН також містять орієнтовну рамку оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів.

У рекомендаціях наголошено, що оцінка є конфіденційною інформацією, доступною лише для учня/учениці та його/її батьків (або осіб, що їх замінюють).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень