Міністр відповів, чи мають українці ставити лічильники на воду з артезіанської свердловини

На своїх ділянках

Облік свердловин, плата за користування водою та зобов’язання отримувати дозвільні документи стосуються виключно бізнесу. Ці вимоги існували ще задовго до впровадження реформ, пояснює Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Рішення Уряду стосуються завершення реформи надрокористування в країні й не вводять нових правил для тих, хто користується такою водою у побуті.

Створення цифрового Державного реєстру артезіанських свердловин необхідне для обліку, систематизації та актуалізації даних. Адже до цього часу така інформація окремо збиралася та акумулювалася у різних державних органах.

Наразі маємо на меті систематизувати всі дані в єдиному цифровому форматі. Таким чином держава розумітиме, скільки таких свердловин по країні, де вони знаходяться і в якому стані.

 

Надзвичайна ситуація в Херсонській і Миколаївській областях показала, наскільки важливим це є для швидкого прийняття рішень і забезпечення людей водою, – зазначив Руслан Стрілець.

Зараз у державному реєстрі налічується понад 10 тисяч свердловин.

Серед змін, які впроваджують зараз, це зміна формату взаємодії з державою. Він стає простим, цифровим, зручним.

Джерело: borgexpert.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень