Мільйони на медтехніку, скасовані операції та самоізоляція vs COVID-19 у Рівному (ФОТО)

Влада працює на випередження

Завідувачка інфекційного відділення міської лікарні Галина Максимчук демонструє засоби захисту медиків. А справа — одна з палат для хворих з підозрою на коронавірус. Фото — Радіо Трек.

У міській лікарні Рівного на час карантину припинять планові операції.

Зважаючи на те, що міська лікарні один з двох опорних закладів в області (інший — лікарня у Сарнах), куди ізолюватимуть хворих з підозрою на коронавірус, необхідно забезпечити заклад необхідним, захистити медперсонал та створити умови для лікування.

Фото з інтернету

Відповідне доручення видала комісія з надзвичайних ситуацій при Рівнераді й постановила

передбачити 11 млн грн для придбання засобів індивідуального захисту, виробів медичного призначення, а також забезпечення медичних закладів охорони здоров’я Рівного спеціальним медичним обладнанням.

Апарати для штучної вентиляції легень. Фото з мережі, ілюстративне.

Зокрема, певні відділення міської лікарні укомплектують апаратами штучної вентиляції легень, повідомив журналістам Суспільного міський голова Володимир Хомко:

- Дали доручення припинити всі планові операції й готуємося до різного перебігу подій. Сподіваємося на краще, але готуємось до гіршого.

 

Поки що обладнали 20 боксів, купили все, що необхідне. Докупимо апаратів штучного дихання, маємо 17, ще декілька десятків докупимо. Щоб ми були готові прийняти більшу кількість людей, якщо буде потреба. Якщо потрібно – зупинимо інші лікарні.
 

Апарати для штучної вентиляції легень. Фото з мережі.

Мене насправді турбує декілька місць: ринки, транспорт, церкви. Ми зустрічалися з представниками всіх конфесій, всі з розумінням ставляться.

 

Є гарний приклад – перевести службу в онлайн, є така технічна можливість. Буду знову звертатися до настоятелів всіх церков, аби людей сповідували на вулиці, службу вели через гучномовець, або перейшли онлайн. Бо ж як одна людина прийде на службу і кашляне – то вже не допоможе ніщо.

 

Щодо порушення, то, думаю, для людини, яка ставить під загрозу не тільки своє життя, а й оточення – повинно бути суворе покарання.

Так Європа готується до ізоляції. Джерело «Газети.Ru».

Зазначимо, що у Рівному та області не зафіксовано випадків зараження коронавірусом.

Нині на території краю – карантин.

А вже у середу, 18 березня, в обласному центрі закриють усі ринки, торгові та розважальні центри, органам місцевого самоврядування обмежать роботу.

Так європейці ідуть у супермаркети. Приклад того, як треба поводитись у громадських місцях — маска та відстань між людьми. Так Європа готується до ізоляції. Джерело «Газети.Ru».

Людям радять переходити на дистанційну роботу, без потреби не покидати дім.

Самоізоляція потрібна тим, хто нещодавно повернувся з-за кордону.

Водночас, епідеміологи радять людям, які ідуть у громадські місця,

тримати дистанцію хоча б у півтора метра, не торкатись руками обличчя та мити руки з милом щоразу не менше пів хвилини.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень