Мільйонні порушення викрили в університеті Рівного

Вони призвели до втрати понад 18 мільйонів гривень

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Рівненського державного гуманітарного університету.

Перевірка охопила період з 01.02.2017 по 30.04.2020 і виявила порушення законодавства, що призвели до втрат фінансових ресурсів на понад 18 млн грн.

Так, спеціалісти виявили, що упродовж 2017-2019 років коштами загального фонду державного бюджету на загальну суму 11 млн грн університет покривав видатки спеціального фонду.

Зокрема оплачувалися комунальні послуги та енергоносії, які були спожиті при наданні платних освітніх послуг та послуг із проживання у студентських гуртожитках.

 

У той же період університет недоотримав 6,5 млн грн доходів від плати за навчання студентів денної форми.

 

Держаудитслужба зазначає, що плата за навчання встановлена у розмірах, нижчих від економічно обґрунтованої вартості навчання одного студента.

Окрім того, проведена ревізія виявила порушення і в оплаті праці, які призвели до незаконних витрат бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн.

Відомо, що трьох посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, а керівнику університету направили вимогу щодо усунення порушень.

Матеріали ревізії передали управлінню стратегічних розслідувань у Рівненській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Повідомляє пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області

Наші новини у ТelegramНомер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень