Мільярди гривень – за локдаун. Це важливо знати представникам бізнесу на Рівненщині

Механізми розробляють урядовці

Програми підтримки людей та бізнесу в разі, якщо карантин в Україні буде посилений, розробили у Кабміні. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 25 листопада.

Що саме пропонується в цих програмах:

1) Допомога ФОП та найманим працівникам,

чия сфера діяльності може потрапити під закриття через карантин. Працівники та ФОП зможуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. грн. За нашими розрахунками програмою в разі посилення карантину зможуть скористатися понад мільйон українців, а загальний обсяг за цим напрямком становитиме 10 млрд грн.

2) Програма збереження робочих місць.

У разі запровадження посилених заходів через загострення ситуації з пандемією, роботодавці зможуть отримати до 8 тис. грн одноразової матеріальної допомоги на кожного працівника, робочий час якого скорочено/буде скорочено внаслідок запровадження таких заходів.

3) Ініціативи щодо ЄСВ.

Підприємства, що зупиняють роботу в разі запровадження жорсткого карантину, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. Для близько 120 тис. юридичних осіб буде закладено майже 1,5 млрд грн. Крім того, від сплати податків і зборів, включно з ЄСВ, будуть звільнені майже 200 тис. фізичних осіб — підприємців 1-ї групи.

Всі ці програми будуть спрямовані до розгляду у Верховну Раду. Президент та Уряд очікують, що парламентарі підтримають наші напрацювання.

Крім названих програм, які будуть запроваджені в разі посилення карантину, Уряд також сьогодні підтримав інші інструменти підтримки людей та бізнесу. Усі вони ефективно спрацювали з часу їх запровадження весною.

Продовження виплат на дітей ФОПам, які вимушені обмежити свою роботу через карантин.

 

Тобто, коли в родині підприємця є діти віком до 10 років держава допомагатиме з їх забезпеченням.

 

Буде виплачено приблизно 2 тис. грн на кожну дитину.

Всі заявки, які були подані у травні-серпні за цією програмою, будуть подовжені автоматично. Загальне фінансування для українських родин за цією програмою до кінця року складе фактично 1 млрд грн.

Також держава гарантуватиме до 80% тіла кредиту, який підприємець бере в банку.

Уряд підтримав запуск ще однієї програми підтримки — це портфельні гарантії від держави по кредитах для малого та середнього бізнесу.

 

Мова йде про додаткові 5 млрд грн, які будуть спрямовані на те, щоб здешевити позики для ще більшої кількості підприємств.

Це так само має сприяти більш доступному кредитуванню. Строк таких гарантій може бути від 1 до 10 років. Уряд виконує свою обіцянку щодо доступу до «дешевих грошей» для малого й середнього бізнесу в Україні.

Нагадаємо, в Рівненській ОДА готові допомогти бізнесу пережити карантин вихідного дня.

Дізнатись механізми компенсацій втрат можна за телефонами (096) 158 21 79, 695-215 або 695-293.

В ОДА додають, з початку карантину допомогу отримали близько 16 тисяч підприємців області та їхніх працівників.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень