«Ми змінили історію»: звернення Президента Зеленського на День Незалежності (ВІДЕО)

Рівно пів року тому на нашу землю увірвалася російська нечисть, але сьогодні ми кажемо один одному: «З днем Незалежності України!»

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян із Днем Незалежності. Відеозвернення з’явилося на його офіційному Telegram-каналі.

— Вільний народе незалежної України — і цим все сказано. Всього чотири слова, але як багато стоїть за ними сьогодні. На 182 день повномасштабної війни...

 

Скільки у цих словах символів і сенсів, подвигів і втрат, радості й болі. А головне — скільки у них правди. Нашої правди, правди про наше сьогодення, з якою неможливо сперечатися, бо неможливо не бачити й не визнавати.

 

Ми — вільний народ незалежної України, — наголошує Президент.

Він нагадує, що рівно пів року тому росія оголосила Україні війну:

— 24-го лютого нам казали: «У вас немає шансів». 

24-го серпня ми кажемо: «З Днем Незалежності України!»

За ці 6 місяців українці змінили історію, світ і змінились самі, каже Зеленський. Тепер ми точно знаємо, хто є хто, кому ми насправді не потрібні, а де для нас двері дійсно відкриті.

Увесь світ дізнався, хто такі українці і що таке Україна. І більше ніхто не скаже: «Це десь там, біля росії...».

— Ми зустрічаємо цей день у різних місцях. Хтось — в окопах і бліндажах, у танках і БМП, на морі й у повітрі. Б’ється за незалежність на передовій. Хтось — у дорозі, в авто, вантажівках і потягах. Б’ється за незалежність, доправляючи необхідне тим, хто на передовій. А хтось — у смартфоні чи за комп’ютером. І теж б’ється за незалежність — збираючи кошти, щоб тим, хто в дорозі, було що везти тим, хто на передовій, — зауважує Президент.

І додає, що українці зустрічають цей день у різних обставинах, умовах і навіть у різних часових поясах, але «з єдиною метою — збереження незалежності та перемога України!»

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень