Ми втрачаємо кращі кадри, або чому мінімалка має бути понад 9 тисяч гривень

На цьому наполягає Федерація профспілок

Мінімальна зарплата наступного року зросте до 8 тисяч гривень, принаймні такі цифри фігурують у розрахунках закладених у бюджет. Втім, цього об'єктивно замало вважають у Федерації профспілок.

Мінімалка має складати 9200 грн, адже зарплата не може бути нижчою від прожиткового мінімуму.

З урахуванням прогнозованого рівня інфляції виходить саме такий показник прожиткового мінімуму. Отже, в профспілках вважають, що мінімалка має бути не нижчою за цю цифру.

Український бізнес уже пристосувався до ведення війни, і українська економіка, незважаючи ні на що, почала зростати.

 

З низькими зарплатами Україна ризикує розгубити весь трудовий потенціал, йдеться на сайті профспілок.

На думку фахівців, низькі зарплати ще до війни були фактором, через який робоча сила шукала кращої долі в інших країнах. Після війни, коли багато українців втратили не лише роботу, а й свої будинки, їх уже ніщо не зможе втримати в Україні. Ніщо, окрім прийнятної зарплати.

Отже, підвищення мінімальної зарплати хоча б до рівня фізіологічного виживання – це не тільки тактичний хід наступного року, а й один із пунктів стратегії виживання країни після війни.

Зауважимо, у серпні поточного року прожитковий мінімум становив понад 8 тис. гривень. Природно, що до 2024 року він стане значно вищим.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень