Акції рівненського НК «Верес» вже у продажу! Покупці долучаться до грандіозного будівництва

Номінальна вартість кожної складе 100 грн

Народний клуб «Верес» став першим українським футбольним клубом, який розмістив власні акції на фондовій біржі. У понеділок, 12 квітня, акції вже надійшли у вільний продаж, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на повідомлення клубу. 

 

У вільний обіг надійшли 500 000 акцій, номінальна вартість кожної складе 100 грн.

До слова, подібна практика є новою для України, але при цьому вона вже давно успішно працює в провідних чемпіонатах Європи (приклади: Барселона, Реал, Атлетіко Мадрид). 

Залучені кошти НК «Верес» інвестує в будівництво власної спортивної бази. 

Керівництво клубу робить це для українського фінансового ринку і спорту зокрема, заявив президент НК «Верес» Іван Надєїн:

 - Приємно, що відчуваємо у цій справі підтримку вболівальників та інвесторів. Значить, ми на вірному шляху. Тепер перемоги команди позначатимуться на ціні акцій. Якщо команда перемагатиме - це викликатиме інтерес до купівлі акцій.

 

Далі вони торгуватимуться на вторинному ринку. Їх можна буде купувати і продавати. І така складова як спортивний результат відіграватиме, на мою думку, роль навіть більшу, ніж фінансові показники.

 

Це також і мотивація для команди. І впевненість у завтрашньому дні. Проблема українського футболу - відсутність стабільності. Наше ІРО - це можливість будувати довгострокову стратегію розвитку клубу.

​​​​​​​Це перше в новітній українській історії IPO публічної компанії, сказав генеральний директор компанії Concorde Capital Ігор Мазепа:

 - І ми в Concorde Capital відчуваємо величезну відповідальність за це розміщення. І за те, щоб інвестори, які вклали гроші в це ІРО, заробили, або принаймні нічого не втратили.

 

За першу годину після розміщення акцій я вже побачив ажіотажний попит. Попит від вболівальників, від інвесторів, від рівненського бізнесу. Єдине питання - ціна. Зараз ми проаналізуємо інформацію, скільки заявок ми отримали підтверджених грішми і визначимо стартову ціну цього розміщення.

Це має стати хорошим прикладом для багатьох клубів, які шукають різноманітні формати, щоб покращити свій спортивний продукт, повідомив представник Parimatch Вадим Місюра:

 - Ми стоїмо біля витоків грандіозного процесу - впровадження IPO в спорт. Але це повинні бути дуже міцні продукти. Дуже сильні команди.

 

ІРО - це не іграшка. Це, в першу чергу, серйозна довіра.

 

Покупка акцій - це частини вболівальницьких сердець, які вони вкладають у розвиток клубу.

Нагадаємо, у суботу у Рівному презентували цей проєкт місцевим підприємцям.

Наші новини у Тelegram. Наш Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень