«Ми могли б воювати втричі краще і втрачати вдвічі менше людей», - Юрій Касьянов про те, що для цього треба

Не так і багато

Корупція не головне. Якою б страшною вона не була, але НЕ корупція є головною проблемою України, -- вважає відомий волонтер, воїн та розробник далекосяжних БПЛА Юрій Касьянов.

Його ще доволі свіжий допис вже отримав під три сотні репостів.  Подаємо без змін:

Юрій Касьянов на війні ще з 2014-го

Крадіжки. Корупція. Жадібність. Дурість. І... нова війна
НЕВЖЕ ТАК БУДЕ?

 

Ми могли б воювати втричі краще і втрачати вдвічі менше людей, якби наша держава - починаючи від парламенту і президента, кабміну і генштабу - була б хоча б на 10% ефективнішою.

 

Якби наші депутати, судді, цивільні та військові чиновники були б... ні, не корупціонери, корупція - не найбільша біда, от якби вони були хоч трішки розумнішими і компетентнішими. Про талановитих мовчу.

 

Ми, можливо, і навіть дуже можливо, закінчили б війну ще 2014 року. Якби тоді оголосили загальну мобілізацію, роздали б патріотам зброю, і почали б воювати всерйоз, як зараз.

 

Тогочасна пропаганда вчить, що в нас «нічого не було» - ні армії, ні зброї. Але це неправда. Я з першого дня на війні - і бачив, що в нас було, на власні очі.

 

До речі, і противник наш був тоді теж не такий сильний - розрізнені банди сепаратистів і з десяток погано підготовлених російських батальйонів.

 

Ми могли тоді перемогти.

 

Ми могли почати перемагати на цій війні від самого початку - якби евакуювали цивільних із небезпечних напрямків, вивели з казарм війська, прикрили б напрямки ударів, оголосили б мобілізацію - ще до вторгнення.

 

Жертв було б на порядок менше, ворог би не захопив Маріуполь, не вийшов би з Криму, не дійшов би до Києва.

 

Легко бути розумником після бійки, скажуть мені. Але я завжди говорив, те, що пишу.

 

Я говорив про перемогу спекотного літа 2014-го, коли в Києві йшов помпезний парад, а в Іловайську відбувалася трагедія.

 

Я говорив про необхідність рішучих дій напередодні вторгнення 2022 року - мене ніхто не почув. І тому, відповім вам, бути розумником зовсім непросто.

 

Після початку великої війни багато розумників наклали на себе печатку самоцензури, перестали критикувати владу (будь-яку владу), і це правильно - тому що під час такої страшної війни нам потрібна хоч якась єдність.

 

Багато хто з розумників - майже всі - пішли на фронт, багато хто загинув, ті, що залишилися, ще більше мовчать, тому що армія не любить тих, хто виділяється.

 

А що буде після війни? Що ви робитимете без розумників і розумниць, яких уже майже просто не залишилося?

 

Коли з-за кордону повернуться мільйони людей, які звикли жити інакше і не бачили війни. Коли пам'ять про те, хто що говорив, що робив, і де був швидко випарується, бо пам'ять коротка.

 

Коли покаранням за страшні помилки прийде прощення. Коли нагородять тих, хто сильніше кричав про перемогу, і розтопчуть тих, хто перемогу сотворив.

 

Усе повернеться на круги своя. Псевдодемократичні вибори. Маніпуляції. Підкуп. Безплідні обіцянки. Неефективні державні менеджери. Економічна криза. Розруха в головах.

 

Брак грошей на армію. Брак грошей на безпілотники. Крадіжки. Корупція. Жадібність. Дурість. І... нова війна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень