Щоб не знищували історію: рівнян запрошують до створення історико-архітектурного плану міста

Свої пропозиції з цього приводу вони зможуть викласти у соцмережі Фейсбук

Ось ця майбутня забудова спонукала до залучення громадськості до створення історико-архітектурного плану Рівного

Запросив рівнян проявити активність начальник міського управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко:

...учора, 8 листопада, у Рівному відбулася перша зустріч краєзнавців, науковців, археологів, архітекторів, активістів, відповідних державних мужів з групою науковців з підприємтсва "Укрзахідпроектреставрація", які виготовляють Рівному історико-архітектурний опорний план. Вчора прийнято також рішення створити групу у соцмережах для збору відповідних матеріалів для плану від мешканців міста. Тобто, окрім матеріалів від вузькопрофільних фахівців мешканці Рівного зможуть на розсуд науковців доповнити історико-архітектурний план міста, надавши свої історичні матеріали, фотографії та інші свідчення ціннісних історичних об'єктів чи територій на теренах нашого міста.

Тарас Максименко пообіцяв, що у Фейсбук буде створена група зі збору історичних матеріалів від мешканців міста. І, на його думку, вчорашній день увійде в історію міста як початкова точка з системної роботи з охорони, збереження, реставрації та санації історико-культурної спадщини Рівного. 

Для довідки: історико-архітектурний опорний план - це науково-проектна документація, в якій відображається інформація про нерухомі об'єкти культурної спадщини населеного пункту, пов'язану з ними історичну забудову, землі історико-культурного призначення, місця втрачених будинків, споруд, оборонних укріплень, що мали важливе історичне або містобудівне значення, дисгармонійні будівлі та споруди, пам'ятки природи, природні заповідники, цінні природні ландшафти, межі історичних ареалів населеного місця, межі зон охорони пам'яток культурної спадщини тощо.

До речі, про створення історико-архітектурного плану Рівного всерйоз уголос заговорили тоді, коли під час громадських слухань обговорювали, чи потрібно зводити багатоповерхівку в історичній зоні міста - поруч з Обласним краєзнавчим музеєм на вулиці Толстого, 10. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень