Мешканці села на Рівненщині вимагають закриття чотирьох асфальтних заводів

Вони діють у селі Нова Любомирка Рівненського району

Це Завод шляхо-будівельних матеріалів, Торгова компанія «Дорсервіс», філія Любомирського асфальтобетонного заводу ДП «Рівненський облавтодор» та Рівненський асфальтний завод.

А всього у селі 12 промислових підприємств.

Через це, скаржаться мешканці Нової Любомирки, вже багато років вони потерпають від шкідливих викидів в атмосферу.

Хмари пилу, вапняного нальоту і диму, які постійно є у повітрі, осідають на дерева, кущі, городину, будинки. Кожен мешканець скаржиться на проблеми із здоров’ям: їдкий кашель, алергічні реакції, інші хронічні захворювання дихальних шляхів.

Щоб домогтися зміни ситуації із станом повітря, жителі села створили свою громадську організацію «Нова Любомирка». А коли вона звернулася до Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА, з’ясувалося, що всі асфальтні заводи у їхньому селі

 працюють без дозволів на викиди в атмосферне повітря, і навіть не зверталися за їх отриманням.  

На вимогу мешканців села до них у вересні виїжджала комісія з працівників Держпродспоживслужби Рівненщини, Держекоінспекції Поліського округу, обласного Департаменту екології та природних ресурсів, поліції. І в жовтні Держекоінспекція Поліського округу їм повідомила, що їхнє звернення направили до Держекоінспекції України, щоб вона звернулася до Міністерства екології за дозволом на позапланові перевірки семи підприємств у Новій Любомирці.  

Також новолюбомирці збираються з цього приводу у четвер, 21 листопада, зустрітися з головою Рівненської облдержадміністрації Віталієм Ковалем, а також народними депутатами України.

За інформацією громадської організації «Нова Любомирка»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень