Мешканці Рівненщини провокують численні пожежі в полях (ФОТО)

Рятувальники закликають громадян бути надзвичайно обережними під час пожежонебезпечного періоду

Із початку літа цього року рятувальники Рівненщини ліквідували 25 пожеж на площі майже 9 га.

Лише 28 липня співробітникам Служби порятунку довелося тричі виїжджати на ліквідацію пожеж на приватних полях площею 4 га.

Зокрема, загорілась стерня на полях у Демидівському, Острозькому та Рівненському районах.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС області.

«Біля с. Набережне Демидівського району рятувальники протягом 45 хвилин ліквідували загоряння післяжнивних залишків на площі 0,5 га та не допустили поширення вогню на пшеничне поле. Аналогічні пожежі цього дня сталися поблизу с. Українка Острозького району та с. Нова Українка Рівненського району. За попередньою інформацією, причиною виникнення усіх трьох пожеж стало необережне поводження громадян з вогнем», – зазначають фахівці.

Також цієї доби рятувальники ліквідували загоряння сухої трави на відкритій території в с. Злинець Дубенського району та с. Шубків Рівненського району загальною площею 0,3 га.

Рятувальники нагадують, що у спеку забороняється використовувати на відкритих територіях поруч із сільгоспугіддями, лісопарковими зонами, торфополями відкритий вогонь, розводити багаття, випалювати траву та інші рослинні рештки, кидати в траву та на узбіччя доріг недопалки.

Якщо ж ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

ДОВІДКА

Улітку торік рівненські вогнеборці 215 разів виїжджали, щоб приборкати загоряння сухостою, сміття та рослинних залишків на відкритій території загальною площею понад 200 га. Під час таких пожеж 3 людей загинуло, ще 6 чоловік отримали травми різного ступеню важкості. Всі трагічні випадки сталися через нехтування громадянами елементарними правилами пожежної безпеки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень