Мешканці Городища – проти Рівного — готуються перекривати міжнародну трасу (ФОТО)

Бо більшість «за» спільну з Білою Криницею тергромаду

Збори у селі, що відбулися 9 червня. Фото - rv.suspilne.media.

Не хочуть об’єднуватися з обласним центром мешканці Городища, Рівненського району. Більшість бажає утворити територіальну громаду із Білою Криницею.

Джерело - Mapio.net.

Так, за приєднання до Рівного висловилися лише 463 і з майже 2 тисяч осіб, яких опитали під час по дворового обходу у Городищі.

Фото - Рівне 1

Дозволив двом селам об’єднуватися й апеляційний суд, який розглядав скаргу прихильників об’єднання з Рівним,

Юлія Щербяк. Представниця ініціативної групи села Городище. Фото з її сторінки у Фейсбук.

каже представниця Городищенської сільради, адвокат Юлія Щербяк:

- Більшість «За» Білу Криницю. Це результати по дворового обходу, який тривав кілька тижнів. Ініціативна група пояснює – люди хочуть жити й розвиватися у своїй територіальній громаді, а не бути ресурсом для міста Рівного. Бо якщо Городище приєднається до обласного центру, то навіть у міській раді вони не матимуть жодного депутата, який би представляв їхні інтереси.

 

Ми маємо безліч відписок від обласної адміністрації. У цей час громада консультувалася із Мінрегіонбудом, і жодних негативних відгуків про об’єднання Городища та Білої Криниці у міністерстві ми не отримали.

 

Ініціативна група людей, яка за Білу Криницю, припускає, що це затягування процесу, чи радше зволікання, комусь вигідне. Бо ж усі ми знаємо, що у 2020 році приєднання буде примусовим, або, як його називають, адміністративним.

 

Громада готова перекривати міжнародну трасу, аби їх почули й перестали блокувати процес об’єднання двох навколишніх сіл, які хочуть розвиватися спільно.

Тим часом у Рівнераді спростовують той факт, що представників Городище не буде у міській раді чи виконкомі. Пояснюють, що після створення ОТГ з центром у Рівному, відбудуться вибори.

Сергій Паладійчук. Фото — прес-служби Рівненської обласної державної адміністрації.

Самі ж мешканці Городища матимуть повну самоврядність, запевнив секретар міськради Сергій Паладійчук:

- Мешканці Городища матимуть три органи, чи інструменти, які представляти інтереси Городища на самому високому рівні.

 

По-перше, створюватиметься сільський комітет. Є спеціальний закон, який передбачає створення такого органу самоврядування.

 

По-друге, буде староста, який представлятиме інтереси громади у селі й при цьому він матиме право голосу бувши членом виконавчого комітету Рівного.

 

По-третє, у міського голови з’явиться ще один заступник, який лобіюватиме питання розвитку приєднаних територій.

 

До того ж, селам, що захочуть приєднатися до Рівного цього року, у найближчі роки виділятимуть на розвиток до 30 мільйонів гривень з реверсної дотації. Ці гроші нині ми змушені повертати у Київ. От до прикладу, на розвиток села Городища щороку сільрада виділяла по 700 тисяч гривень, а є можливість вкладати у розвиток населеного пункту мільйони.

Також Сергій Паладійчук припустив, що

приєднанню заважають особисті амбіції окремих керівників сільських рад.

Це обговорювали й під час нещодавнього засідання регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування громад.

Фото — прес-служби Рівненської обласної державної адміністрації.

Учасники зустрічі тоді одноголосно заявили –

створення ОТГ з центром у Рівному (завдяки приєднанню прилеглих населених пунктів – Квасилова, Городища та Обарова - авт.) можливе.

Бо населення цих територій фактично асимілювалося в життя Рівного. Між ними майже зникла межа, більшість мешканців їдуть на роботу в місто, їхні діти вчаться у рівненських дитсадках та школах.

Тож керівники області та міста запевняють, що

створення Рівненської ОТГ лише підсилить соціально-економічну складову.

Додамо, що впродовж поточного року громади на місцях мають добровільно затвердити плани створення ОТГ, а з 2020 року у процес втрутиться уряд. Адже процес об'єднання планують завершити до місцевих виборів, які відбудуться восени 2020 року,

За задумом із 16 районів Рівненщини у процесі об’єднання має залишитися три: Рівненський, Сарненський та Дубенський.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень