Мешканці будинку Рівного збунтувалися проти встановлення пам'ятника під своїми вікнами (ФОТО)

Хоча розпорядження міського голови про його спорудження було ще чотири місяці тому і про це повідомляли ЗМІ

Такий Хачкар стоїть у Києві

Йдеться про вірменський хрест – Хачкар, який за власний кошт хоче встановити на розі вулиць Міцкевича та Кавказької вірменська організація «Наїрі».

Коли трактор приїхав сюди, щоб починати робити доріжку до пам'ятника, мешканці будинку на вулиці Міцкевича, 3 обурилися цьому і зібралися на збори. Адже виявили, що трактор пошкодив коріння дерев перед будинком, і, згідно з проектом, доведеться знести 20-річні ялинки.

Член правління ОСББ Віталій Щербяк пояснив:  

Наша громада категорично проти цього пам’ятного знака, тому що встановленя його руйнує дерева на прибудинковій території і створює дисонанс, тому що вшановувати мертвих за рахунок живих – воно нікуди, ми з цим не погоджуємося.

На питання, чому раніше не протестували протии пам’ятника, Віталій Щербяк відповідає:

Нас ніхто не повідомив. Ми були не в курсі, не знали про цей проект. Громадських слухань ніхто не проводив.

І обіцяє:

Ми збираємося блокувати це будівництво усіма можливими способами. Хочемо встановити по периметру нашої прибудинкової території бетонні блоки, щоб їхня техніка не могла заїхати. Також звернемося до влади. Підемо на зустріч з міським головою і занесемо наше письмове звернення.

Так трактор пошкодив коріння дерев біля будинку на вулиці Міцкевича, 3

Так трактор пошкодив коріння дерев біля будинку на вулиці Міцкевича, 3

Керівник вірменської організації «Наїрі» Вардан Татосян каже, що від ідеї спорудити тут пам'ятник через протести мешканців не відмовляться:

Ми маємо всі дозвільні документи на встановлення пам'ятника і від міськради, і від управління архітектури. І почали робити все по закону. Мешканці кажуть, що це – їхня прибудинкова територія, яка належить ОСББ. Але насправді ця ділянка – у комунальній власності.

Звести пам'ятник і влаштувати його урочисте відкриття Вардан Татосян обіцяє вже за два тижні.

Проект Хачкара

Секретар комісії міськвиконкому зі встановлення пам’ятників Юрій Фаєвський підтверджує слова голови вірменської громади:

Була спеціально створена комісія, яка вибирала місце встановлення цього пам’ятного знака за участю і представників архітектури, і житлово-комунального господарства. І очолював її секретар міськради. З чого виходили, вибираючи його? Що це – історичний район «Кавказ» і вірмени - нароз з Кавказу.

 

Всі дозвільні документи, які потрібні для свтановлення пам'ятного знака, є. Проект погоджений управлніням містобудування й архітектури. Тобто жодних порушень там немає. І пам'ятний знак встановлюється на комунальній землі, а не на прибудинковій території ОСББ. Жодні дерева не передбачено проектом знімати.  

План розташування Хачкара

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень