Мерзнете більше від інших? Лікарі назвали 10 неочікуваних причин

Це не про ситуацію, коли в приміщені немає опалення

Брак заліза

Через брак заліза в організмі може розвинутися «залізодефіцитна анемія», а ви це відчуватимете постійними застудами. Таке трапляється через велику втрату крові або неправильне харчування. Слід стежити, щоб в раціоні було достатньо заліза, а це: червоне м'ясо, птиця, свинина, риба, крупи, горох, соєві боби, нут та темно-зелені листові овочі.

Анемія

Це про випадки, коли в організмі бракує здорових еритроцитів, щоб забезпечити його необхідним киснем. Це викликає втому, слабкість, запаморочення та задишку. А ще – відчуття холоду у тілі, особливо в руках та ногах.

Брак вітаміну В12

Таке стається, коли в раціоні бракує курки, яєць, риби. В окремих випадках отримати необхідну кількість вітаміну В 12 з їжі складно, оскільки він може погано засвоюватися через хвороби або препарати, які ви приймаєте.

Гіпотиреоз

У такому випадку щитоподібна залоза не виробляє достатньо гормонів, а людина стає дуже чутливою до холоду. Можуть виникнути болі в суглобах, закрепи, сухість шкіри та збільшення ваги. При цьому симптоми можуть проявлятися роками. Такий стан вимагає ретельного обстеження лікарями.

Феномен Рейно

При таких випадках судини на руках гостро реагують на низькі температури або стрес. Під час нападу, який може тривати від кількох хвилин до години, судини звужуються, а пальці рук і ніг можуть охолонути та оніміти, а також побіліти або посиніти. Коли кров повертається, вони можуть поколювати та навіть боліти. Лікування призначає виключно лікар.

Хвороба нирок

Діабет та високий кров'яний тиск часто спричиняють захворювання нирок. Вони гірше фільтрують кров, люди можуть скаржитися на понижену температуру тіла та інші негаразди. Захворювання нирок також пов'язане з анемією, через яку ви можете відчувати холод, навіть коли на вулиці тепло.

Хвороба периферичних артерій

Через судинні бляшки кров гірше циркулює судинами, а тому кінцівки гірше отримують кров. Хворобу можна запідозрити, якщо одна рука чи нога мерзне сильніше ніж інші кінцівки, особливо якщо вона при цьому болюча, оніміла або слабка. У разі виникнення таких симптомів медична допомога необхідна негайно.

Нервова анорексія

Це розлад харчової поведінки, що призводить до різкого скорочення кількості калорій. Через нестачу жиру в організмі людина може постійно відчувати холод, особливо в руках та ногах. Такий стан може бути небезпечним для життя, і потребує консультації з лікарями.

Периферична нейропатія

Якщо ваші ноги холодні, але на дотик це не так, це може бути ознакою захворювання. Часто воно починається з пальців ніг і підійматися нагору по нозі. Такі ушкодження виникають через травму чи діабет. Є випадки інфікування.

Гіпопітуїтаризм

Це стан, у якому гіпофіз не виробляє достатньо певних гормонів. Одним із типових симптомів є те, що ви чутливі до холоду або вам важко зігрітися. Також може виникнути анемія, втрата апетиту, різке схуднення.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень