«Мерс» на рівненських номерах віз рекордний в Україні хабар - $6 млн. Гроші передали на ЗСУ

Крутий хепі-енд для такої справи! Все буде Україна!!! Разом – до перемоги!

Два роки тому, у червні 2020-го, антикорупційні органи України – НАБУ та САП – повідомили про викриття 6 мільйонів доларів хабаря. Це рекордний викритий хабар в історії України, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро. 

Передача грошей відбувалася на паркінгу - з авто в авто.

На фото – Мерседес на рівненських номерах ВК 8770 ВК.

Цікаво, що за даними сервісу Opendatabot, на цих номерах ще з 2017 року їздить ЗАЗ.

Хабарем, яким намагалися підкупити керівництво Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, перерахували на потреби обороноздатності.

Як зазначили в пресслужбі НАБУ, Вищий антикорупційний суд зняв арешт із коштів у кримінальному провадженні з обвинувачення осіб, які намагалися підкупити керівництво НАБУ і САП. Ці гроші пішли на потреби Збройних сил України. 

Таке рішення ініціювали детективи НАБУ та прокурори САП. Завдяки цьому 6 млн доларів США (понад 170 млн грн за курсом НБУ) вже перерахували на потреби обороноздатності держави, - йдеться в повідомленні.

На столі -- ті самі шість мільйонів доларів

Трьох осіб, серед яких - посадовець управління податкової, викрили на спробі підкупити керівництво антикорупційних органів в черні 2020 року. 

«Послугу» з закриття кримінального провадження оцінили у 5 млн доларів, ще 1 млн посадовець ГУ ДПС взяв собі «зверху».

Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності. Розслідування закінчили, справи за їхнім обвинуваченням слухаються у ВАКС, - нагадали в НБУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень