Винна база? Нове у справі про відпочинок директора НАБУ Ситника на Рівненщині (ФОТО/ВІДЕО)

Сьогодні відбулося чергове засідання суду в Сарнах

Сьогодні Сарненський районний суд заслухав свідків у справі про відпочинок голови НАБУ Артема Ситника. Зокрема, допитували голову мисливського господарства «Полісся-Сарни» Олександра Юркевича, який заперечив, що бачив на відпочинку голову НАБУ. Натомість дві працівниці цей факт підтвердили.

Найцікавішим був виступ Миколи Надєйка, який визнав, що оплатив відпочинок Ситника. Зауважив, що познайомився з ним у 2016 році.

ПРОКУРОР: Чи пропонував (СИТНИК, - ред.) Вам повернути кошти?

 

- Ні. Ми про таке не говорили. 

 

ПРОКУРОР: Ви запросили, як друзів?

 

- Так, він звертався до мене як до друга. Мені сказали, скільки коштує, ми навіть не піднімали такі розмови», — зауважив пан Надєйко. 

Засідання перенесли на 5 вересня. Тоді мають заслухати людей, які перебували разом із Артемом Ситником. Його адвокат Владислав Кіча наполягав, що потрібно дослідити, чи має право мисливське господарство здавати будиночки для відпочинку, адже таке не передбачено у статуті. Якщо це не підтвердиться, то, на його думку, факту зловживання немає.

Адвокат Артема Ситника

Нагадаємо, Артема Ситника звинувачують у порушенні при отриманні подарунків. Йдеться про його відпочинок на території мисливської бази у Рівненській області за який, за даними Генпрокуратури, високопосадовець не заплатив.

За версією слідчих ГПУ, директор НАБУ двічі перебував на закритій базі, за послуги не розрахувався, а відпочинок на суму 10 і 15 тисяч гривень оплатили знайомі.

Відповідно до статті, чиновнику загрожує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка (1 700 - 3 400 гривень).

Судовий розгляд розпочався 29 липня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень