Мер Харкова судитиметься з мовним омбудсменом через штраф за російську мову у telegram-каналі

За використання недержавної мови його штрафують не вперше

Харківський міський голова Ігор Терехов позивається до мовного омбудсмена Тараса Креміня через повторний штраф. Уповноважений із захисту державної мови застосував санкції щодо мера Харкова, бо той використовував російську мову.

Суть позову невідома, бо Терехов звернувся до суду як приватна особа. Про це у коментарі «Суспільному» розповів представник мерії Харкова Юрій Сидоренко.

У свою чергу Кремінь підтвердив, що харківський міський голова подав позов до суду.

— Про позов дізнався 12 січня, коли дивився свою пошту. У позові мер планує оскаржити постанову про накладання другого штрафу за невикористання державної мови.

 

Міського голову Харкова Ігоря Терехова штрафують за російську не вперше

Перший випадок стосувався щодо виступу недержавною мовою на телебаченні. Наступна постанова стосувалася застосування недержавної в Telegram-каналі і на його сторінці в соцмережі. Тоді обійшлися попередженням.

Але у зв'язку з тим, що факти застосування недержавної продовжились, представники мовного омбудсмена розглянули справу, запропонували надати пояснення, прибути для розгляду цієї справи особисто або представнику, адвокату. Жодної реакції не було. Тому було прийнято рішення про накладання штрафу, — повідомив Кремінь.

Сума накладеного штрафу становить 3 тисячі 400 гривень. Кошти, сплачені за порушення мовного закону, йдуть у бюджет місцевої громади.

Нагадаємо, вперше харківського міського голову оштрафували у листопаді 2022 року. У своїх зверненнях до мешканців міста під час телемарафону «Єдині новини» він говорив російською.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень