Мер готував «тепле місце» головного освітянина чиновнику, якого СБУ звинуватила у сепаратизмі

Скандал на Івано-Франківщині

Паспорти "ЛНР". Фото з відкритих джерел

Про те, що Богдан Станіславський, міський голова Коломиї, готується призначити Юрія Онищенка головним освітянином міста, повідомила у мережі Надія Бордун — мати Любомира Бордуна, який понад шість років очолював управління освіти в Коломиї, але з перших днів російського вторгнення пішов добровольцем захищати Україну у складі 10-ої гірсько-штурмової бригади і загинув, пише видання «Курс».

Надія Бордун повідомила, що Станіславський готує на посаду начальника управління освіти Юрія Онищенка, який приблизно два місяці працює у муніципальній інспекції завідувачем сектором диспетчеризації та вже стажується в управлінні освіти. За інформацією Надії Бордун, Онищенка вже представили директорам кількох ліцеїв.

З відкритих джерел відомо, що Онищенко протягом 2010-2021 років був міським головою Попасної Луганської області, членом «Партії регіонів». З педагогічного досвіду у нього – робота воєнним керівником протягом 1987-1994 у ПТУ № 85 і СШ №1 у Попасній. Відтак працював у правоохоронних органах, зокрема, перед тим як стати міським головою, обіймав посаду начальника УДАІ Попаснянского РВ УМВС. Зараз Юрій Онищенко на пенсії.

 Це – жарт? Чи це так пан мер продовжує «гартувати» нашу освіту? Був мером Попасної… ну, добре! Але ж не працював в управлінні освіти, а тому досвід роботи в цій галузі відсутній! Якщо такий хороший фахівець, то чому не бере пан Станіславський його собі в заступники? Можливо, і радив би йому щось корисне! – написала у соцмережі Надія Бордун.

Богдан Станіславський відреагував на розголос  дописом з цитатою покійного глави УГКЦ Любомира Гузара, у якому зауважив, що нібито коломияни проти призначення Онищенка через його походження з Луганщини й утискають переселенців.

Обидва дописи активно обговорювалися у Коломиї.

Тим часом за повідомленням Служби безпеки України, з початком антитерористичної операції у 2014 році Онищенко сприяв проведенню у Попасній фейкового референдуму та фінансово підтримував незаконне збройне формування – так зване «попаснянське ополчення» – та особисто надсилав місцевим підприємцям листи про необхідність надання грошей на їхні (бойовиків) потреби.

У тому ж 2014-му після так званого референдуму місто було окуповане понад два місяці. 22 липня над адмінбудівлями у Попасній знову замайорів український прапор  і, як писали ЗМІ, на першому українському БТРі місцеві мешканці побачили свого мера Юрія Онищенка. Згодом в інтерв’ю він запевняв, що відразу виступав за Україну.

Юрій Онищенко

За два тижні до звільнення Попасної ЗСУ тодішня в. о. голови Луганської ОДА Ірина Веригіна заявила про «викрадення» Юрія Онищенка бойовиками. Але через три дні Онищенко повернувся.

У 2016 році Юрію Онищенку повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинену представником влади (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України). Обвинувальний акт передали до суду. Проте судовий розгляд затягнувся на кілька років і, за даними судового реєстру, не дійшов до завершення. Остання ухвала у цій справі датується 14 груднем 2020 року про призначення наступного засідання на 22 грудня 2020 року.

Увесь цей час Онищенко продовжував обіймати посаду міського голови Попасної.

У квітні 2021 році після створення Попаснянської військово-цивільної адміністрації Онищенко був звільнений з посади міського голови.

Після розголосу міський голова Коломиї оприлюднив новий допис, в якому просить вибачення у громади за те, що «недогледіли».

Також Станіславський запевнив, що

стажування Юрія Онищенка припинено, а його відсторонено від виконання обов’язків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень