Менінгіт у рівненському дитячому садочку. Чи варто панікувати?

Інформація про захворювання підтвердилась

У соцмережі Фейсбук рівняни панікують через менінгіт у одному з дитячих садочків , звідки нібито забрали дитину із температурою 42. Таку інформацію опублікували у групі «Типове Рівне». 

Дещо спростувала ситуацію заступник начальника управління освіти Катерина Сичик. За її словами, трапилось це 3 листопада і зранку хлопчик, якого привели у молодшу групу, був здоровий:

Зранку дитина була здорова і ніяких ознак того, що він хворий, не було. Близько 11-12 години вихователька помітила, що у дитини озноб і покликала медсестру. Коли міряли температуру, то її не було, але вихователька одразу викликала маму до садочка. Мама забрала дитину і завела до педіатра. Лікар сказав, що в організмі є інфекція і відпустив хлопчика додому.

 

Ввечері дитині стало гірше: почався озноб і піднялась температура, вони викликали швидку. Його госпіталізували і відправили в інфекційне відділення нашої міської інфекційної лікарні.

Для підтвердження діагнозу ми звернулись до завідувачки дитячим інфекційним відділенням Надії Сидорчук. Вона каже, що хлопчик дійсно поступив із менінгококовою інфекцією, проте динаміка захворювання позитивна:

Сама по собі менінгококова інфекція – досить серйозна, яка вражає нервову і всі інші системи та органи. Вона є небезпечною, але її перебіг у кожної людини – різний. В цієї дитини він задовільний.

 

До того ж, наразі – це єдиний випадок цієї хвороби. У нас за рік завжди поступає одна-дві дитини з такою інфекцією. В цьому році це перша дитина.

І хоч захворювання передається повітряно-крапельним шляхом, за словами завідувачки, панікувати батькам абсолютно не варто.

Нині у групі, де перебував хлопчик – карантин. Діти ходять до навчального закладу, але крім своєї групи нікуди не виходять.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень