«Мені пощастило, що цю роботу за мене робить мій тренер», - чемпіон світу з боксу Захареєв 

Ми знали кожного суперника (с)

19-річний вихованець Білгород-Дністровської школи боксу Юрій Захареєв став справжньою сенсацією у світовому боксі, вигравши золоту медаль світової першості у Белграді. Після повернення додому, у вівторок, 9 листопада, Юрій вже у статусі новоспеченого чемпіона світу дав ексклюзивне інтерв`ю пресслужбі Федерації боксу України.

– Юрію, щиро вітаємо з перемогою! Ти – наймолодший в історії України чемпіон світу з боксу. Що відчуваєш зараз, коли справу зроблено?

– Було дуже важко, як морально, так і фізично. Відчувалася величезна відповідальність за нашу велику команду та країну, тому що вийти в бої за медалі вдалося тільки мені, але все ж таки все вийшло і наш гімн лунав на цій грандіозній першості.

– За тебе вболівало чимало людей. Навіть Президент України Володимир Зеленський привітав тебе та твого тренера Ігоря Юрескула з перемогою. Які слова хочеш сказати тим людям, які підтримували вас?

– Я вдячний всім, хто вболівав за мене біля екранів телевізорів, а також всім, хто подолав довгий шлях і приїхав особисто. Особливо хочеться висловити вдячність всій нашій команді, Федерації боксу України, Федерації боксу Одеської області та особисто президенту ФБУ Володимиру Степановичу Продивусу, першому віцепрезиденту ФБУ Дмитру Олексійовичу Шенцеву, президенту Федерації боксу Одеської області Халіду Мусаєву, віцепрезиденту Харківської обласної федерації боксу Олександру Манчаку. Окрема подяка моєму другу та наставнику Олександру Міхальову за те, що він завжди поруч, виконавчому директору ФБУ Донатасу Піскуну та, звичайно ж, моєму тренеру Ігорю Юрескулу за його турботу та переживання.

– Який з поєдинків на світовій першості був найважчим для тебе?

– Найскладнішим для мене, безумовно, був бій проти боксера з Казахстану у чвертьфіналі. Було важко його прочитати, підлаштуватися під його техніку. Втім, я радий, що ми з моїм тренером Ігорем Юрескулом знайшли правильний підхід до опонента.

– Вивчаєш своїх суперників перед поєдинками?

– Мені пощастило, що цю роботу за мене робить мій тренер. Він дивиться поєдинки моїх опонентів, вивчає їхні слабкі місця. Потім ми на лапах відпрацьовуємо та готуємось безпосередньо до кожного з них.

– Юра, позаду залишилися молодіжний та дорослий чемпіонати світу. Яку головну відмінність відзначиш для себе між цими двома турнірами?

– Головна відмінність – в тому, що на дорослому чемпіонаті світу всі мої суперники були старші та досвідченіші за мене. Деякі були й фізично сильнішими. Втім, ми були швидшими та спритнішими за них. Ми з тренером знали, як правильно готуватися до кожного з суперників. Це і стало запорукою успіху в сутичках проти них.

Довідково: Юрій Захарєєв – 19-річний український боксер, який представляє Білгород-Дністровськ. На рахунку спортсмена 15 перемог у аматорському боксі, зокрема одна нокаутом, та жодної поразки.

Він є чинним чемпіоном світу серед молоді (2021) та посідає третє місце в рейтингу BoxRec у своїй вазі: після дворазового олімпійського чемпіона, кубинця Роніеля Іґлесіаса, та свого чвертьфінального суперника Шимбергенова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень