Мексиканці, іспанці та італійці: у Рівне повернулися іноземні родини, які виїжджали через війну (ФОТО/ВІДЕО)

Це багатодітні сім’ї,  в яких прагнення допомагати перемогли тривогу

Мексиканці, іспанці та італійці. Ці іноземні родини знову в Рівному. Вони виїхали через початок війни. Тут проживали не один рік, народжували та виховували власних дітей.

Бажання допомагати українцям перемогли тривогу та невпевненість. Тож власним прикладом іспанці та мексиканці вирішили показати, що світ підтримує Україну в боротьбі за свободу.

«Хесус, Анхела, Ева, Хуан-Пабло, Росіа та Дебора!!!» 

Це шестеро дітей Хав’єра та Анни - іспанці живуть в Рівному останні чотири роки. Повномасштабне вторгнення зустріли на батьківщині, де провідували рідню. Всупереч застереженням близьких нещодавно повернулася до Рівного.

Там багато новин – поганих про війну. Ми кажемо, краще слухати нас, не дивитися телевізор, бо так погано. Переживають,  але не знають, що ми тут добре живе живемо, не маємо страху – ні діти, ні ми, - каже іспанка Анна Ернандес.

Двоє старших уже ходять в українську школу, вчать мову. Хав’єр – колишній поліцейський ні хвилини не сумнівався, чи треба повертатися.

Люди тут, в Україні, дуже уважні до нас! Коли щось треба, наприклад, у школі, то допомагають. Вчительки дуже добрі, відчуваємо, як піклуються про дітей. Наші діти добре вчаться, - говорить Хав’єр Ернандес.

Анна і Хав’єр чекають сьому дитину. У Рівному проводять курси для тих, хто хоче одружитися. Щотижня волонтерять – займаються з десятком дітей, яких навчають основам міцної родини.

Працювати з підлітками їм допомагає родина з Мехіко. Іван і Моніка проживають у Рівному вже п’ять років. На початку повномасштабного вторгнення з шістьма дітьми виїхали до Польщі.

Я залишила тут моє серце. Тут знаю багато людей, які допомогли, коли ми приїхали сюди. На перший раз.

Україна для Моніки стала рідним домом. У Рівному народилося її двоє діток. Якби рідня з Мексики вмовляла не повертатися, вони з Іваном не лякаються війни.

Пропоную зробити відео, аудіо, показую місце, школу... У Рівному дуже спокійне місце, - каже Моніка-Бланка Муньйос Ернандес.

У Мехіко Моніка та Іван володіли бухгалтерською компанією. Бізнес передали партнерам, бо через різницю в часі дистанційно неможливо керувати процесами. Зосередилися на служінні католицькій церкві та підтримці молоді в Україні. Іван і Моніка, які чекають уже сьому дитинку, найбільше бажають українцям – миру!!!

 Creamos a la pas en Ukrania – ми віримо в Україну!!!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень