МЕГУ не можуть віддати 2 мільйони гривень з бюджету Рівного

Адже відповідні документи з суду ще не надходили

У Рівному продовжується судова тяганина між міською радою та МЕГУ. Йдеться про довгобуд дитсадка на вулиці Коновальця у мікрорайоні Північний. Попри повернення недобудови у власність громади, місто повинно відшкодувати приватному університету чималі кошти.

Напередодні апеляційний суд зобов’язав міську владу повернути МЕГУ майже два мільйони гривень (1 млн 950 тис. грн – вартість придбання недобудови, а також 19,5 тис. грн інфляційних втрат та близько 29,5 тис. грн витрат по сплаті судового збору за подання позовної заяви).

Проте за словами начальника міського управління бюджету і фінансів Віктора Шульги, виконати рішення суду наразі неможливо:

Для виконання рішення суду, апеляційного суду в цьому випадку, потрібна одна така річ: виконавчий документ. Якщо міська рада отримає виконавчий документ із суду, тоді в неї будуть підстави для відшкодування цих коштів. 

 

Тому, як тільки прийде цей виконавчий документ – ми все відшкодуємо.

Віктор Шульга зазначив, що законодавством передбачена чітка процедура виконання судових рішень. Тож навіть при усьому бажанні негайно відшкодувати ці кошти, доки в управління немає необхідних документів із суду, зробити це неможливо.

Між тим, 5 березня МЕГУ усе ж подав касаційну скаргу на постанову апеляційного суду, яку розглядатимуть у столиці 2 квітня. Адже приватний виш вимагає з міської ради повернення понад 11 млн грн.

Нагадаємо, довгобуд на вул. Коновальця, 16 почали зводити більше 10 років тому. У 2007 місто продало недобудований дитсадок  приватному університету, який спочатку хотів звести там ще один навчальний корпус, а пізніше - приватний дитсадок. Однак через невиконання умов договору (завершення робіт із реконструкції об'єкта та введення його в експлуатацію до 1 січня 2013 року) у квітні 2016 року Господарський обласний суд розірвав договір купівлі-продажу між МЕГУ та управлінням комунальною власністю та повернув довгобуд місту.

Після цього виш звернувся до суду із позовом до Рівненської міської ради про стягнення понад 11 млн грн з яких: 1,95 млн грн - вартість незавершеного будівництва, а також понад 1,8 млн грн збитків та майже 7,5 млн грн інфляційних втрат.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень